ترجمه دکتر رویا وکیلی
بر اساس یک مطالعه اخیر توسط پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا-داویس در مؤسسه MIND واقع در ساکرامنتو، مادران مبتلا به اتیسم نسبت به مادران کودکانی با رشد طبیعی کمتر از مکملهای آهن پیش و در طول بارداری مصرف نمودهاند.
ربکا جی اشمیت، استاد یار گروه علوم بهداشت و محقق وابسته به موسسه MIND می گوید که "فقر آهن و کم خونی حاصل از آن، شایعترین کمبود مواد مغذی است، به ویژه در طول بارداری، که بر 40 تا 50 درصد از مادران و نوزادان آنها تاثیر می گذارد. "او میافزاید: "آهن در شکل گیری مغز نقش مهمی ایفا میکند، به تولید انتقال دهندههای عصبی کمک کرده و در تولید پیه غلاف عصب و عملکرد ایمنی بدن تأثیرگذار است.
در سال 2011، اشمیت و همکاران، نخستین محققانی بودند که مکمل فولیک اسید را با کاهش اختلال اتیسم(ASD) مرتبط دانستند. این یافته ی آنها در پژوهش های گسترده تر پس از آن لحاظ شد. در مطالعة اخیر آنها، برای بررسی ارتباط میان مصرف آهن و اوتیسم، محققان داده های مادر و فرزندانی را که در طی سالهای 2002 تا 2009 در کالیفرنیای شمالی در مطالعه زیست محیطی و ژنتیکی خطر ابتلای اتیسم ثبت نام کرده بودند تجزیه و تحلیل کردند. نتایج مطالعات آنها در مجله اپیدمیولوژی آمریکا(American Journal OF Epidemiology) منتشر شده است.
مصرف روزانه آهن در مادران شرکت کننده در پژوهش به عنوان بخشی از مطالعه در بخش استفاده از ویتامین ها، مکمل های غذایی و غلات مصرفی در صبحانه توسط مادران در دوران بارداری یا شیر دهی ثبت شد.
میزان خطر اتیسم و مصرف آهن چگونه است؟
در زمان انتشار، گروه خبر پزشکی روز، به تعداد شرکت کنندگان مورد مطالعه یا تعداد فرزندان مبتلا به ASD دسترسی نداشت.با این وجود، محققان می گویند آنها دریافته اند که مصرف کم آهن در مادران با پنج برابر خطر بیشتر ابتلا به اوتیسم در مادران بالای سی و پنج سال یا مادرانی که مبتلا به فشار خون بالا یا دیابت باشند همراه است.
دکتر اشمیت میگوید: "رابطه میان مصرف کم آهن و افزایش خطر ASD در طول شیر دهی، پس از تنظیم مصرف فولیک اسید قویتر است علاوه بر این، خطر ارتباط مصرف کم آهن در مادرانی که سن بالاتری دارند و در طول دوران بارداری شرایط سوخت و ساز ویژه ای دارند افزایش مییابد."
او در ادامه چنین می گوید: "فقر آهن در میان زنان بسیار شایع است با این حال ما جانب احتیاط را رعایت کرده و تا زمان انتشار این مطالعه صبر میکنیم."
در این اثنا پیام ما برای خانمها این است که توصیههای پزشک خود را جدی بگیرند. در طول بارداری از مصرف ویتامینها غافل نشوند و به دوز تجویزی روزانه دقت کنند. اگر اثرات جانبی در این باره وجود دارد، برای رسیدگی به آنها با پزشک خود صحبت کنند.به تازگی گروه خبر پزشکی روز(MNT) گزارش داده که محققان مؤسسه Nijmegen Max Planck در زمینة زبانشناسی روانی (یا(Psycholinguistics در هلند و دانشگاه واشنگتن ادعا میکنند که ژنهای جهش یافتهای را که احتمالاً در خطر ابتلا به اوتیسم دخیل هستند شناسایی کردهاند.
محققان دریافتهاند که ژن TBR1 که در شکلگیری اولیه مغز بسیار مهم است و ژن FOXP2 که مربوط به پیشرفت زبان در فرد است، جهش هایی را در کودکان مبتلا به اوتیسم شدید نشان دادهاند. یک بررسی اخیر دیگر توسط محققان مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا در نیویورک نشان می دهد که مغز کودکان و نوجوانان مبتلا به اتیسم دارای حفرههای بسیاری است که بر عملکرد مغز آنها تأثیر میگذارد.
نویسندگان این تحقیق بر این باورند که مصرف دارو می تواند موجب کاهش این سیناپسهای اضافی شود. در سالهای اخیر، میزان اتیسم به طور قابل توجهی افزایش داشته است. 1 در 68 کودک در آمریکا مبتلا به این عارضهاند، در حالی که در سال 2000 این میزان نسبت 1 در 150 کودک بوده است./