• تیم نیومن
• ترجمة نادر اکبری
تحقیق جدید خطر دیگری را به فهرست طولانی مخاطرات مرتبط به یکی از پُرریسکترین مشاغل کره زمین اضافه میکند: گرمای بیش از حد با افزایش خطر حملات قلبی در آتشنشانها مرتبط شده است.
در سطح جهان کار آتشنشانی یکی از خطرناکترین مشاغل شناخته میشود. این مردان و زنان در هر بار رودررویی با آتش جان خود را در معرض خطر از دست رفتن قرار میدهند.
البته آشکارترین خطر مجاورت با شعلههای آتش سوختگی است. در هر حال قاتل موذیتری هم پشت در کمین کرده است.
در ایالات متحد آمریکا، 45 درصد مرگ و میر آتشنشانها در حال انجام وظیفه به علت حوادث قلبی عروقی رخ میدهد.
برای تحقیق در مورد علت این رخداد گروهی از محققان 19 آتشنشان سالم غیر سیگاری اسکاتلندی را مورد بررسی قرار دادند. یافتههای مطالعه که در نشریة سیرکیولیشن / Circulation منتشر خواهد شد، نخستین مطالعه از این مورد است که تغییرات خاص خونی را در پی درگیری با یک آزمایش شبیهسازی آتشسوزی نشان میدهد.
نمونهها در دو تمرین شبیهسازی آتشسوزی شرکت کردند، که یک هفته میان آنها فاصله بود. در طول این حوادث آنها یک "قربانی" با وزن بیش از 170 پوند را از یک سازة دوطبقه که آتشنشانها را در مجاورت دمای بالای 400 درجة سانتیگراد قرار میداد نجات میدادند.
نویسندة رهبر مطالعه دکتر نیکولاس میلز / Nicholas Mills توضیح میدهد: "آتشنشانها مونیتورهای قلبی به تن داشتند که مداوماً ضربان قلب، ریتم قلبی و قدرت و زمان برانگیختگیهای الکتریکی موجود در هر قسمت قلب را ارزیابی میکرد. ما این دادهها را برای بررسی شواهد مربوط به فشار بر قلب که میتوانند نشان دهندة فقدان خونرسانی به عضلة قلب باشند تجزیه و تحلیل کردیم."
دکتر میلز میگوید: "این شرایط سخت میتواند سبب صدمه دیدن عضلة قلب در آتشنشانهای سالم شود و ممکن است بتواند توضیح دهندة ارتباط میان اطفاء حریق و ریسک حملات قلبی باشد."
لخته شدن خون و آتشنشانی
محققان همچنین با معاینة خون آتشنشانها به تحقیق در مورد عوامل دیگر پرداختند. بلافاصله پس از انجام تمرین نمونة خون از آتشنشانها گرفته میشد، و همین عمل در فاصلة 4 و 24 ساعت بعد از تمرین تکرار میگردید. با بررسی این نمونهها محققان تعدادی از پارامترها شامل فیبرینولیز و فعالیت پلاکتها را با هدف ارزیابی میزان سرعت لخته شدن خون مورد ارزیابی قرار دادند.
تیم تحقیق مشاهده کرد که خطر لخته شدن خون در پاسخ به فعالیت جسمانی و دمای بیش از حد افزایش پیدا میکند. اگرچه مسیرهای دقیقی که توسط آنها دمای بیش از حد میتواند سبب مشکلات قلبی شود هنوز به طور کامل فهم نشده است، این مطالعه در این مورد سرنخهایی به دست میدهد.
دکتر نیکولاس میلز، رییس بخش کاردیولوژی و مشاور کاردیولوژی از دانشگاه ادینبورگ اسکاتلند میگوید: "پایین آمدن فشار خون بلافاصله پس از اطفاء حریق احتمالاً ناشی از دهیدراته شدن و افزایش جریان خون به پوست برای کمک به پایین آوردن دمای بدن است.
ما کشف کردیم که دمای مرکزی بدن نزدیک به دو درجة فارنهایت پس از 20 دقیقه افزایش پیدا میکند. و افزایش هموگلوبین چنین بروز میکند که گویی بدن آب از دست میدهد و خون متراکمتر میشود."
اگرچه تمرکز مطالعه بر روی آتشنشانها و هدفش توضیح آسیبپذیری آنها در برابر مشکلات قلبی عروقی بوده است، یافتههای مطالعه دارای قدرت بسطپذیری بیشتری است. هر کسی که در معرض حرارت بالا قرار میگیرد باید فرصتی را برای آبرسانی مجدد به بدن و خنک شدن آن داشته باشد.
این مطالعه با یک یادداشت سردبیری توسط دکتر استفانوس ان. کیلز / Stefanos N. Kales، استادیار دانشکدة پزشک هاروارد و رییس بخش پزشکی حرفهای و محیط زیست در اتحادیة بهداشت کمبریج، که بخشی از دانشکدة بهداشت عمومی هاروارد در کمبریج است، همراهی میشود.
دکتر کیلز مینویسد: "این مطالعة جدید باید پزشکان را تشویق کند که به طور تهاجمی آتشنشانها را برای عوامل بیماری قلبی عروقی مورد ارزیابی و درمان قرار دهند، و وقتی موضوع مشخص شد، مطالعات اضافی شامل تست تمرینات استرس، اسکنهای کلسیم شریان کرونری یا اکوکاردیوگرافی برای کشف اترواسکلروزیس یا بزرگ شدن قلب انجام دهند."
آتشنشانها ممکن است بتوانند با حفظ سطح مناسبی از تناسب بدنی و مشارکت در فرآیند خنک شدن فعالانه و سیراب کردن مجدد بدن در پی عملیات اطفاء حریق، ریسکهای قلبی عروقی را دستکم تا حدودی معکوس کنند. افزایش آگاهی در مورد این تهدیدهای بالقوه میتواند جان بسیاری از منجیان جان انسانها را نجات دهد.
Source:
medicalnewstoday.com
Why do firefighters have an increased risk of heart attacks?
Written by Tim Newman
Published: 5 April 2017
نظرات (1)