لنفانجایتیس [لنفانژیت] عفونت عروق لنفی حامل مایع لنفاوی در سراسر بدن است. لنفانژیت عموماً برای درمان نیاز به آنتیبیوتیک دارد. عفونتهای پوستی شایعترین علت لنفانژیت محسوب میشود. مایع لنفاوی و سیستم لنفاوی به بدن در مقابله با عفونت کمک میکنند. در حالت معمول مایع لنفی برای تحویل لنفوسیتها در راستای کمک به مقابله با عفونت به محل بروز آن وارد میشود. برخی از اوقات مایع لنفی عفونی شده در یک ناحیه از بدن وارد عروق لنفاوی شده باعث ایجاد لنفانژیت میشود. لنفانژیت نوعی عفونت ثانویه است، به این معنی که بر اثر عفونت دیگری ایجاد میشود.
بیماریهای لنفاوی
لنفادنیت یا التهاب گرههای لنفاوی

هر عفونت یا ویروسی، شامل سرماخوردگی میتواند باعث ورم گرههای لنفاوی شود. سرطان نیز میتواند التهاب گره لنفاوی ایجاد کند.
گرههای لنفاوی ارگانهای تخم مرغی شکل کوچکی حاوی سلولهای ایمنی هستند که به عناصر مهاجم بیگانهای مثل ویروسها حمله کرده و آنها را از بین میبرند. گرههای لنفاوی بخش مهمی از سیستم ایمنی بدن به شمار میروند. گرههای لنفاوی همچنین به نام غدد لنفی شناخته میشوند. گرههای لنفاوی در بخشهای مختلف بدن شامل گردن، زیر بغل، و کشاله ران وجود دارند. گرههای لنفاوی با عروق لنفاوی مرتبطند که لنف را به سراسر بدن حمل میکنند. لنف یک مایع شفاف حاوی سلولهای سفید خون (WBCs) و بافتهای مرده و بیمار است که باید امحاء شوند. عملکرد اولیه گرههای لنفاوی نگهداری سلولهای مقابله کننده با بیماری در بدن و فیلتر کردن لنف پیش از ورود مجدد آن به جریان گردش خون است.
توده زیر بغل یا گره زیر بغل - آنچه دانستنش نیاز است

اگر زنی متوجه وجود تودهای در زیر بغل خود شده باشد وی باید در اولین فرصت ممکن وجود این توده را به پزشک خود اطلاع دهد.
توده زیر بغل به طور بالقوه دارای علل متعددی میتواند باشد. اغلب تودههای زیر بغل بیضرر هستند و نتیجۀ مستقیم رشد غیر نرمال بافت محسوب میشوند. به هر جهت تودههای زیر بغل میتوانند نشان دهندۀ یک مشکل زیربنایی جدیتر در مورد سلامت انسان نیز باشند. اگر موضوع چنین باشد، این تودهها نیاز به مداخلات پزشکی خواهند داشت. بروز توده زیر بغل بسیار شایع است و معمولاً بر اثر ورم یک گره یا غده لنفی در ناحیۀ زیر بغل ایجاد میشود.
لیمفدیما یا ورم لنف (انسداد لنفاوی) - علایم، درمانها و علل
لیمفدیما (ادم لنف) یا انسداد لنفاوی یک اختلال درازمدت است که در آن تجمع بیش از حد مایع در بافتها سبب بروز ورم (ادم) میشود. سیستم لنفاوی بخشی از سیستم گردش خون بوده و برای عملکرد سیستم ایمنی حیاتی است. لیمفدیما بر اثر ایجاد انسدادی در این سیستم ایجاد میشود. لیمفدیما معمولاً یکی از بازوها یا پاها را درگیر میکند. در برخی موارد مبتلابه هر دو عضو مزبور میشود. برخی از بیماران ممکن است دچار ورم در ناحیۀ سر، ناحیۀ تناسلی یا قفسۀ سینه شوند. لیمفدیما غیر قابل علاج است. به هر جهت، در صورت درمان صحیح امکان کنترل این بیماری وجود دارد.
ورم گرههای لنفاوی - آنچه دانستنش نیاز است
ورم گرههای لنفاوی به طور معمول بر اثر قرار گرفتن در معرض صدمات ناشی از باکتریها یا ویروسها ایجاد میشود. وقتی ورم گرههای لنفاوی نتیجه یک عفونت باکتریایی باشد، زیر عنوان لنفادینیاتیس (لنفادنیت) شناخته میشود. در موارد نادر ورم گرههای لنفاوی بر اثر سرطان ایجاد میشود. گرههای لنفاوی که به نام غدد لنفاوی نیز شناخته میشوند، نقش مهمی در توانایی بدن برای مقابله با عفونتها ایفاء میکنند. آنها پیش از آنکه ویروسها، باکتریها و دیگر علل بیماریزا بتوانند بخشهای دیگر بدن را آلوده کنند به عنوان فیلتر و عامل محبوس شدن این عوامل بیماریزا وارد عمل میشوند. نقاطی در بدن که میتوان متوجه ورم گرههای لنفاوی شد شامل گردن، زیر چانه، زیر بغل و کشاله ران است.
سیستم لنفاوی انسان - واقعیات، عملکردها و بیماریها
بسیاری از مردم این را میدانند که در صورت التهاب گلو گرههای لنفاوی آنان متورم میشود اما پرسش این است که چرا چنین اتفاقی میافتد و چه چیزهای دیگری در مورد سیستم لنفاوی وجود دارد که دانستنشان برای مردم ضروری است؟ سیستم لنفی یا سیستم لنفاوی از جهات متعدد شبیه به سیستم گردش خون است، که در آن شبکۀ بزرگی از عروق یا رگها وجود دارد که تقریباً تمامی بافتهای بدن را برای ایجاد امکان حرکت برای مایعی به نام لنف طی میکنند. این مایع به شکلی بسیار شبیه به برگشت خون از وریدها به قلب از رگهای لنفاوی تخلیه میشود.
لنفانژیوم - تشخیص و درمان
لنفانژیوم میتواند به هر قسمتی از بدن آسیب بزند اما معمولاً در سر، گردن یا دهان ظاهر میشود. ورم ناشی از یک کیسۀ پر از مایع یا تعدادی بیشتری از آنها است که بر اثر بروز مشکل در سیستم لنفاوی ایجاد میشود. سیستم لنفاوی بخشی از سیستم ایمنی است و از شبکهای از لولهها تشکیل میشود که به رگهای لنفی معروفند. این رگها مایعی به نام لنف را در اطراف بدن و جریان خون نقل و انتقال میدهند. گرههای لنفی جایگیر شده در اطراف سیستم لنفاوی به بدن کمک میکنند تا از شر عفونت و التهاب رها شود.