درد کبد را میتوان در قسمت بالای شکم، در سمت دست راست حس کرد. این درد ممکن است نشانهای از یک بیماری جدی باشد، بنابراین مراقبت پزشکی در مورد آن ضروری است. کبد سالم به بدن در مقابله با عفونت و پاکسازی خون کمک کرده و نقشی در متابولیسم دارد. کبد همچنین میتواند خود را در زمان آسیبدیدگی ترمیم کند. اگر کبد قادر به انجام وظیفه خود نباشد این وضعیت میتواند به مشکلی تهدیدگر زندگی تبدیل گردد. درد کبد ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود. این موضوع مهم است که علت این درد مشخص گردد و برای پیشگیری از صدمات غیر قابل برگشت درمان لازم صورت گیرد. بر مبنای اعلام CDC، 4.5 میلیون نفر، یعنی 1.8 درصد مردم در ایالات متحد آمریکا از بیماری کبدی رنج میبرند.
بیماری کبدی / هپاتیت
علایم انواع بیماری کبد را بشناسیم
بیماری کبد توصیفگر چند نوع مختلف اختلالات پزشکی است که به کبد آسیب میزنند و به کاهش عملکرد آن منجر میشوند. انواع مختلفی از بیماری کبد وجود دارد که ممکن است در کنار سایر عوامل بر اثر ویروس، اختلالات ژنتیکی، و سرطان بروز کنند. انواع درمان میتوانند برخی بیماریهای تأثیرگذار بر کبد را علاج کنند و مانع از آن شوند که این بیماریها به نارسایی کبد که تهدیگر حیات است منجر شود. بیماری کبد ممکن است حاد یا مزمن باشد. بیماری کبدی حاد زمانی بروز میکند که چیزی به شکل ناگهانی به کبد آسیب میرساند. بیماری کبدی مزمن زمانی ایجاد میشود که اختلالی که ایجاد شده است صدمه زدن به کبد را به مدت 6 ماه یا بیشتر ادامه میدهد.
بالا رفتن آنزیمهای کبدی - آنچه دانستش نیاز است
افزایش آنزیمهای کبدی میتواند یک نشانه عدم کارکرد درست کبد باشد. سلولهای آسیب دیده یا ملتهب ریه آنزیمهایی را درون جریان خون آزاد میکنند، که با یک آزمایش خون میتوان آنها را کشف کرد. در صورتی که مردم دچار علایم اختلالاتی باشند که به طور معمول سبب آسیب کبد میشود، پزشکان آنان را برای بررسی وضعیت آنزیمهای کبدی مورد آزمایش قرار میدهند. بیماری کبد چرب شایعترین علت افزایش آسیب دیدگی کبد است. مردم دچار بیماری مزبور میتوانند این اختلال را در صورت لزوم با کاهش وزن یا کاهش میزان مصرف الکل مدیریت کنند. دیگر علل التهاب کبد نیز قابل درمان محسوب میشوند.
هپاتیت B - عفونت ویروسی مسبب سرطان کبد و سیروز
ویروس هپاتیت B میتواند دستکم به مدت 7 روز در خارج از بدن به زندگی ادامه دهد. در طول این مدت این ویروس کماکان میتواند در صورت وارد شدن به بدن فرد واکسینه نشده باعث ایجاد عفونت شود. دوره نهفتگی ویروس هپاتیت B به طور متوسط 75 روز است اما این میزان میتواند بین 30 تا 180 روز متغیر باشد. ویروس را میتوان در فاصله 30 تا 60 روز پس از ایجاد عفونت شناسایی کرد و میتواند تداوم یافته و به هپاتیت B مزمن تبدیل شود. در نواحی اندمیک یا همهگیری بومی بالا، هپاتیت B بیشترین میزان شیوع را از طریق انتقال از مادر به فرزند در طول زایمان (انتقال پریناتال) یا از خلال انتقال ترازی (تماس با خون آلوده) به ویژه از کودک آلوده به کودک غیر آلوده در طول 5 سال اول زندگی دارد. توسعه عفونت مزمن در نوزادان دچار عفونت از مادران یا پیش از سن 5 سالگی بسیار شایع است.
هپاتیت D یا هپاتیت دلتا
هپاتیت، التهاب کبد است که به طور معمول بر اثر یک عفونت ویروسی ایجاد میشود. پنج نوع اصلی هپاتیت وجود دارد: هپاتیت A، هپاتیت B، هپاتیت C، هپاتیت D و هپاتیت E. هر نوع هپاتیت علل مختلفی دارد. مردم ممکن است بر اثر تماس مستقیم با مایعات بدن شخص دچار هپاتیت D به آن مبتلاء شوند. به هر جهت، شخص فقط زمانی دچار هپاتیت D میشود که پیشتر به عفونت هپاتیت B مبتلا شده باشد. بر مبنای اعلام WHO، 5 درصد مردم جهان دچار که هپاتیت B مزمنند در عین حال به هپاتیت D مبتلاء هستند. این درصد معادل 15 تا 20 میلیون نفر است.
فیبروز کبد
فیبروز کبد [فیبروز کبدی] هنگامی بروز میکند که جراحت یا التهاب مکرر یا درازمدت سبب انباشت مقادیر زیاد بافت مجروح در کبد میشود. اغلب انواع بیماریهای مزمن کبد در نهایت میتوانند سبب ایجاد فیبروز شوند. خلاف سلولهای کبد سالم، سلولهای بافت آسیبدیده نمیتوانند خود را ترمیم کرده یا عملکرد خود را ادامه دهند. در نتیجه فیبروز میتواند کارکرد کلی کبد را کاهش داده و توانایی این دستگاه را در بازتولید خود مختل کند. بافت مجروح ناشی از فیبروز در عین حال میتواند جریان خون به کبد را محدود یا مسدود کند. این میتواند در نهایت به قحط خون در سلولهای کبد منجر شده و آنها را نابود کند و در کوران این فرآیند به ایجاد بافت مجروح بیشتر منجر شود.
آنچه باید در مورد بیماری کبد بدانیم

برخی مکملهای گیاهی که به عنوان درمانهای طب جایگزین مورد استفاده قرار میگیرند، میتوانند برای کبد مضر باشند.
کبد دستگاهی است که درست زیر قفسه دندهای در سمت راست شکم قرار دارد. کبد برای هضم غذا و خارج کردن مواد سمی بدن نقش حیاتی ایفا میکند. بیماری کبد ممکن است ارثی (ژنتیک) بوده یا بر اثر طیفی از عوامل آسیب زننده به کبد مثل ویروسها و مصرف مشروب الکلی ایجاد شود. چاقی نیز با بیماریهای کبد مرتبط شده است. به مرور زمان صدمات وارد شده به کبد باعث ایجاد زخم (سیروز) میشود که میتواند به نارسایی کبد منجر گردد، که یک اختلال تهدیدگر زندگی محسوب میشود. بیماریهایی که در آنها سیستم ایمنی به برخی بخشهای بدن حمله میکند (بیماری خودایمنی) میتوانند به کبد آسیب برسانند.