هموروئیدها که بواسیر نیز نامیده میشوند، وریدهای ورم کرده در مقعد و پایین راست روده هستند. هموروئید باعث ایجاد خارش، خونریزی و درد میشود. اکثریت مردم میتوانند علایم هموروئید را با اندکی تنظیمات سبک زندگی و مداواهای غیر نسخهای برطرف کنند. اما هموروئید شدید میتواند سریعاً به مشکلی کیفی در زندگی تبدیل شود. اگر کسی راههای دیگر را امتحان کرده باشد ممکن است زمان مشورت با پزشک برای هموروئیدکتومی باشد.
جراحی
جراحی پیوند معده چیست؟
جراحی پیوند ارگان نجاتبخش است اما نیاز به استفاده مادامالعمر پایش و داروهای ضد پس زدن پیوند دارد. انسان میتواند بدون معده به زندگی ادامه دهد، بنابراین جراحی پیوند معده معمولاً به عنوان یک گزینه مطرح نیست مگر اینگه دیگر ارگانهای ناحیه شکم نیز دچار نارسایی شده باشند. پیوند چنداحشایی شامل جایگزینی معده، رودهها، لوزالمعده، کبد، و احتمالاً کلیهها است. اما زمانی که دیگر گزینهها شکست خورده باشند، پیوند چند احشایی میتواند نجاتبخش گردد.
لامینکتومی، جراحی رفع تنگی کانال نخاعی یا فتق دیسک
لامینکتومی نوعی عمل جراحی است که باعث کاهش فشار بر طناب نخاعی میشود. پزشکان ممکن است این نوع جراحی را برای افراد دچار درد پشت مزمن که با دیگر اشکال درمان بهبود نمییابند توصیه کنند. لامینکتومی شامل خارج کردن بخشی از لامینا یا کل آن است که قسمتی از استخوان مهره محسوب میشود. پزشکان به طور معمول این عمل را برای درمان استنوزیز نخاعی و اختلالاتی مثل دیسکهای دچار فتق انجام میدهند. لامینا قسمتی از استخوان مهره است که کانال نخاعی را پوشش داده و محافظت میکند. لامینکتومی نوعی عمل جراحی پشت است که در آن جراح قسمتی از لامینا یا کل آن را برمیدارد. برخی افراد به این عمل جراحی زیر عنوان فشارزدایی (دکمپرشن) نخاع خلفی اشاره میکنند.
فوندوپلیکیشن (فوندوپلیکاسیون) و درمان ریفلاکس معده به مری
فوندوپلیکیشن (فوندوپلیکاسیون) نوعی عمل جراحی است که به درمان برخی اختلالات مری و معده کمک میکند. برای مثال، در طول عمل فوندوپلیکیشن برای بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD)، جراح بخشی از معده را به اسفنکتر انتهای مری متصل میکند، که این کار به کاهش ریفلاکس اسید کمک خواهد کرد. باید گفت درمان فوندوپلیکیشن جایگزینی برای دیگر راههای کنترل GERD مثل تغییرات غذایی و سبک زندگی نیست. در واقع، پزشکان به طور معمول این اقدام را برای آن گروه از بیماران به کار میبرند که علایم آنها با درمانهای کمتر تهاجمی تسکین نمییابد.
لیپوساکشن یا تامی تاک؟ انتخاب بهتر کدام است؟
ابدومینوپلاستی (که "تامی تاک" نیز نامیده میشود) و لیپوساکشن دو اقدام جراحی مختلف هستند که با هدف ایجاد تغییر در نمای ظاهری ناحیه شکم انجام میشوند. هر دو اقدام مدعیاند که شکم شما را هموارتر، سفتتر و کوچکتر میکنند. این هر دو عمل توسط جراحان پلاستیک انجام میشوند و جراحی "زیبایی" تلقی میگردند، و بنابراین تحت پوشش بیمه سلامت قرار نمیگیرند. لیپوساکشن و ابدومینوپلاستی (تامی تاک) اغلب برای مردم دنبال مقاصد زیباییشناختی جذابیت مشابهی دارند؛ اما در میان آنها تفاوتهای مهمی هست.
کپسولکتومی ایمپلنت پستان و تفاوت آن با کپسولوتومی
بدن شما در اطراف هر جسم خارجی که وارد بدن شده باشد یک کپسول محافظ از بافت اسکار (جای زخم) ایجاد میکند. وقتی شما ایمپلنت پستان میگیرید، این بافت محافظ مورد اشاره کمک میکند تا ایمپلنت سر جای خود بماند. در مورد اکثر افراد این کپسول نرم حس میشود یا سفتی کمی دارد. به هر حال، برای دیگرانی که ایمپلنت میگیرند، کپسول مزبور ممکن است دور ایمپلنت سفت شود و اختلالی به نام انقباض کپسولی ایجاد کند. انقباض کپسولی شایعترین پیامد جراحی ایمپلنت پستان است و در حدود 10.6 درصد زنان دارای ایمپلنت دچار آن میشوند. انقباض کپسولی میتواند به درد مزمن و کج شدن پستان منجر شود.
فرنکتومی (فرنتومی) یا برش و اصلاح بافت متصل در بدن

فرنکتومی که به نام فرنتومی نیز شناخته میشود، به هر اقدامی اطلاق میگردد که در آن بافت متصل در بدن بریده یا اصلاح میشود
فرنکتومی که به نام فرنتومی نیز شناخته میشود، به هر اقدامی اطلاق میگردد که در آن بافت متصل در بدن بریده یا اصلاح میشود. اقدامات فرنکتومی به ویژه در مرحله نوزادی زندگی بسیار شایعند. فرنکتومیهای ناحیه تانسلی مثل ختنه کردن، برای مثال در ایالات متحد آمریکا، نیز بسیار رایج است. به هر حال در اغلب موارد این اصطلاح به اقدامات در محدوده دهان اشاره دارد که به معنی رفع مشکل مربوط به گیر کردن زبان یا بستن لب است. "فرنوم" در دهان اشاره به تکهای از بافت نرمی دارد که به لبها و لثهها متصل است. اگر فرنوم بسیار کوتاه یا بسیار سفت باشد میتواند در شیر خوردن از پستان، عمل بلعیدن یا توسعه تکلم اختلال ایجاد کند.