ورم لکه زرد شبکیه بر اثر دیابت [ورم ماکولای دیابتی] (DME) یکی از پیامدهای دیابت است. افراد مبتلاء به دیابت نوع 1 یا دیابت نوع 2 ممکن است به ورم ماکولای دیابتی دچار شوند. ورم ماکولای دیابتی زمانی بروز میکند که مایع اضافی شروع به انباشته شدن در لکه زرد چشم (ماکولا) میکند. لکه زرد چشم به ما امکان تمرکز و مشاهده جزئیات را میدهد. ماکولا در مرکز شبکیه چشم قرار دارد، جداری در قسمت عقب چشم که پر از رگهای خونی است. وقتی مایع اضافی در ماکولا انباشته شود این وضعیت باعث مشکلاتی برای بینایی میشود.
دیابت
بیماری قلبی و دیابت - چه ارتباطی دارند؟
بر مبنای اعلام "انجمن آمریکایی قلب" اگر کسی به دیابت مبتلاء باشد ریسک ابتلاء به بیماری قلبی عروقی در مورد وی بیش از دو برابر جمعیت عمومی است. در مورد افراد دچار دیابت نوع 2، بیماری قلبی شایعترین علت مرگ و میر محسوب میشود. کارهایی هست که مردم میتوانند برای کاهش ریسک بیماری قلبی انجام دهند. درک ارتباط بین دیابت و بیماری قلب گام اول به سوی پیشگیری از آن است. اگر کسی دچار دیابت باشد، قند میتواند در جریان خون بماند و از کبد به داخل خون نشت کند و در ادامه باعث آسیب رساندن به رگهای خونی و عصبهای کنترل کننده آنها گردد.
گلایکوسوریا یا افزایش قند در ادرار
گلایکوسوریا [گلیکوزوریا، گلیکوزوری] وضعیتی است که در آن میزان قند یا گلوکز ادرار در شخص بیش از میزانی است که باید باشد. گلایکوسوریا به علت بالا بودن سطح قند خون یا صدمات کلیه ایجاد میشود. گلایکوسوریا یک علامت شایع دیابت نوع 1 و نیز دیابت نوع 2 است. گلایکوسوریای کلیوی (رنال) زمانی بروز میکند که کلیهها آسیب دیده باشند. گلایکوسوریای کلیوی اختلال نادری است که وقتی بروز میکند که سطح قند خون شخص نرمال است اما در عین حال کلیهها قادر به حفظ گلوکز نیستند. در نتیجه گلوکز (قند) در مقادیر بالا به داخل ادرار نشت میکند. این مقاله به بحث در مورد علایم، علل و درمان گلایکوسوریا و ارتباط آن با دیابت اختصاص دارد.
فهرست تست برای دیابت

پزشک یا دیگر متخصصان مراقبتهای پزشکی میتوانند اطلاعات بیشتری در مورد این تستها و منظور از انجام آنها ارائه دهند.
بروز علایم دیابت ممکن است نیاز به زمان داشته باشد. به هر حال، پزشک میتواند این بیماری را در مراحل اولیه آن با استفاده از تستهای مختلف پزشکی تشخیص دهد. این تستها میتوانند انواع مختلف دیابت شامل دیابت نوع، دیابت نوع 2، و دیابت بارداری را تشخیص دهند. پزشک یا دیگر متخصصان مراقبتهای پزشکی میتوانند اطلاعات بیشتری در مورد این تستها و منظور از انجام آنها ارائه دهند. اغلب آنها تستهای خون هستند اگرچه یک تست کتون ادرار نیز میتواند کافی یا ناکافی بودن انسولین در بدن را نشان دهد. پس از تشخیص پزشک ممکن است برخی از این تستها را برای پیگیری اثربخشی برنامه مراقبت دیابت شخص مورد استفاده قرار دهد.
سندرم هیپراسمولار دیابتی
سندرم هیپراسمولار دیابتی یک اختلال جدی است که بر اثر افزایش بیش از حد سطح قند خون ایجاد میشود. این بیماری عموماً در مردم مبتلاء به دیابت نوع 2 مشاهده میگردد. سندرم هیپراسمولار دیابتی اغلب به تحریک بیماری یا عفونت بروز میکند. در نتیجه بروز سندرم هیپراسمولار دیابتی بدن بیمار سعی میکند تا خود را با رها کردن قند خون اضافی به درون ادرار از شر این قند خلاص کند. در صورت عدم درمان، سندرم هیپراسمولار دیابتی به دهیدراسیون مهلک منجر خواهد شد. درمان پرشکی صحیح و فوری ضروری است. سندرم هیپراسمولار دیابتی ممکن است برای بروز به روزها یا هفتهها زمان نیاز داشته باشد. کنترل روزانه و مناسب دیابت میتواند از بروز سندرم هیپراسمولار دیابتی پیشگیری کند.
دیابت چگونه باعث درد مفصل میشود؟

بر مبنای اعلام "بنیاد ارتریت"، مردم مبتلاء به دیابت تقریباً دو برابر بیش از دیگران در معرض خطر ابتلاء به ارتریت قرار دارند
وقتی کسی از درمان مؤثر محروم باشد دیابت میتواند در او سبب درد مفاصل شود. دیابت از راههای مختلف، شامل آسیب زدن به مفاصل و عصبها، میتواند درد مفصل ایجاد کند. دیابت همچنین با دو نوع ارتریت مرتبط است. به مرور زمان دیابت کنترل نشده میتواند بر عضلات و ساختار اسکلتی تأثیر منفی بگذارد و به درد مفاصل، صدمات عصب و دیگر علایم منجر شود. همچنین بر مبنای اعلام "بنیاد ارتریت"، مردم مبتلاء به دیابت تقریباً دو برابر بیش از دیگران در معرض خطر ابتلاء به ارتریت قرار دارند.
دیابت بارداری چیست و چطور از آن پیشگیری کنیم
همیشه اوقات پیشگیری از دیابت بارداری ممکن نیست. برخی ریسک فاکتورها احتمال ابتلاء به دیابت بارداری در طول حاملگی را در زنان افزایش میدهند. به هر حال حفظ وزن در محدوده سالم پیش از تشکیل نطفه و پس از آن، خوردن غذاهای خوب، و ورزش منظم در طول بارداری میتوانند خطر مزبور را کاهش دهند. هر زنی که در مورد ابتلاء خود به دیابت بارداری نگران بوده یا در ریسک بالاتری برای ابتلاء به آن قرار داشته باشد باید با پزشک در این مورد مشورت کند. بر مبنای اعلام CDC دیابت بارداری سالانه تقریباً در 2 تا 10 درصد بارداریهای ایجاد شده بروز مینماید. دیابت بارداری میتواند هم بر مادر و هم بر جنین تأثیرات منفی داشته باشد.