بوتیولیزم [بوتولیزم، بوتولیسم] یک اختلال جدی است که از سموم منتشر شده توسط نوعی باکتری به نام کلوستریدیوم بوتولینوم ایجاد میشود. اشکال شایع بوتولیسم بر 3 نوع است: بوتولیسم غذایی، بوتولیسم زخم، بوتولیسم اطفال. شایعترین شکل بوتولیسم پس از آن ایجاد میشود که هاگهای باکتریایی کلوستریدیوم بوتولینوم در دستگاه رودهای نوزاد رشد میکنند. این اختلال معمولاً در نوزادان 2 تا 8 ماهه بروز میکند.
سمشناسی
مسمومیت مس از طریق آب، غذا، هوا، IUD و...
در حالی که بسیاری منابع گیاهی و حیوانی به شکل طبیعی حاوی مس هستند، بدن انسان صرفاً در حدود 50 تا 120 میلیگرم از این ماده را ذخیره میکند. بدن مس مازاد بر نیاز خود را وارد صفرا میکند، یک ماده گوارشی که توسط کبد تولید میشود. پزشک میتواند میزان مس بدن را از طریق تست خون بررسی کند. غلظت معمول مس طیفی از 63.5 تا 158.9 میلیگرم در دسیلیتر خون را تشکیل میدهد. میزان مس مجاز توصیه شده طیفی بین 340 تا 890 میلیگرم روزانه برای کودکان 18 ساله یا کمتر و 900 میکروگرم روزانه برای بزرگسالان است (بر مبنای دستورالعملهای غذایی برای آمریکاییها 2020-2015)
مسمومیت استون
مسمومیت استون وقتی ایجاد مـیشود که میزان استون موجود در بدن بیش از مقداری باشد که کبد قادر به تجزیه آن است. استون مایعی شفاف است که بویی شبیه به پاک کننده لاک ناخن دارد. وقتی استون در مجاورت هوا قرار میگیرد به سرعت تبخیر میشود و بسیار قابل اشتعال است. استفاده از استون در جاهایی که شعله بدون پوشش یا محافظ وجود داشته باشد خطرناک است. صدها محصول خانگی مورد استفاده روزانه مثل پولیش مبل، الکل مالیدنی و لاک ناخن حاوی استون هستند. هر روزه بدن انسان چربیها را به مولکولهای ارگانیک به نام کتونها تجزیه میکند. استون یکی از سه نوع اجرام کتون است. کبد، کتون تولید میکند، و بدن میتواند آن را به عنوان سوخت مورد استفاده قرار دهد. به هر حال انباشت کتونها در بدن میتواند خطرناک باشد.
مسمومیت سرب - علایم، علل، تشخیص و درمان

مسمومیت سرب به طور معمول در طول یک دورۀ زمانی چند ماهه یا چند ساله بروز میکند. این مسمومیت میتواند به اختلالات شدید روانی و جسمانی منجر شود. کودکان خردسال به ویژه در این مورد آسیبپذیر هستند.
سُرب فلزی بسیار سمی و مسمومیت ناشی از آن بسیار شدید است. مسمومیت سرب اختلالی جدی و در برخی مواقع کشنده است. مسمومیت سرب هنگامی بروز میکند که سرب در بدن انباشته میشود. سرب در رنگهای دارای پایه سرب شامل رنگ مورد استفاده برای دیوار خانههای قدیمی و اسباب بازیها یافت میشود. مسمومیت سرب به طور معمول در طول یک دورۀ زمانی چند ماهه یا چند ساله بروز میکند. این مسمومیت میتواند به اختلالات شدید روانی و جسمانی منجر شود. کودکان خردسال به ویژه در این مورد آسیبپذیر هستند. کودکان از طریق گذاشتن اقلام و وسایل آلوده به سرب در دهان خود به انباشت این فلز در بدن دچار میشوند. لمس سرب و سپس گذاشتن انگشتان در دهان نیز میتواند به سمی شدن آن منجر شود. سرب به ویژه در کودکان مضر است زیرا مغز و سیستم عصبی آنها هنوز به رشد کامل نرسیده است.