پرسوتراپی یا فشار درمانی، و لاغری، سمزدایی بدن و بهبود پوست
• دکتر کاترین هنان، گریس گالاگر
• ترجمه پریسا شعلهدوست
♦ دستگاه پرسوتراپی چطور کار میکند
♦ فایدههای پرسوتراپی
♦ عوارض جانبی پرسوتراپی
♦ چه هنگامی از پرسوتراپی پرهیز کنیم
♦ خلاصه
پرسوتراپی [فشار درمانی] اقدامی است که گفته میشود به تخلیه لنفاوی کمک میکند و بنابراین به شکل بالقوه باعث لاغر به نظر رسیدن دستها و پاها (به علت حمل مایع کمتر)، فروکش درد و رنجوری، و سمزدایی بدن میشود. در پرسوتراپی از یک دستگاه فشار هوا برای باد کردن یک پوشش استفاده میگردد که دستها، پاها یا شکم را در یک سلسله حرکات ریتمیک و شبیه به ماساژ تحت فشار قرار میدهد.
شواهدی در دست است که ماساژ تخلیه لنفاوی مانند پرسوتراپی میتواند باعث کاهش نمای ظاهری سلولیت و رهش مایع در گرههای لنفاوی شود که ممکن است پس از عمل جراحی یا برخی درمانهای سرطان انباشته شده باشند.
دستگاه پرسوتراپی چطور کار میکند
پرسوتراپی به طور معمول در مراکز بهداشتی و زیبایی که ممکن است ماساژ یا کارهای مربوط به صورت صورت نیز انجام دهند ارائه میشود. پرسوتراپی شبیه به ماساژ تخلیه لنفاوی است اما در حالی که ماساژ با دست صورت میگیرد، پرسوتراپی با استفاده از یک دستگاه که هر بار مقدار صحیحی از فشار را تحویل میدهد انجام میپذیرد. در ادامه چگونگی کارکرد این اقدام تشریح خواهد شد:
1. شما وارد محل انجام پرسوتراپی خود شده و به صندلی یا تخت انجام پرسوتراپی هدایت میشوید. نیازی نیست که شما لباس خود را از تن خارج کنید. در حالی که امکان انجام ماساژ تخلیه لنفاوی در محیط خانه وجود دارد، پرسوتراپی باید در محیط مطب و توسط متخصص کارآزموده انجام شود.
2. متخصص پرسوتراپی به شما کمک خواهد کرد تا یک پوشش مرتبط (که شبیه به نوعی لباس مشابه لباس فضانوردان است) را به تن کنید. این پوشش را میتوان به دور پاها، میان تنه، دستها یا هر سه قسمت پوشانید.
3. لباس مزبور دارای لولههایی روی خود است که به یک ماشین فشار هوای مجهز به کامپیوتر متصلند. پوشش مورد اشاره با هوا پر باد میشود و شما نوعی حالت فشرده شدن را احساس خواهید کرد که شبیه به حس فشار است و نه درد.
4. یک جلسه معمول پرسوتراپی 30 تا 45 دقیقه طول میکشد. بدن شما ممکن است بلافاصله پس از جلسه درمانی حالت سبکی پیدا کند و گفته میشود برخی از افراد ناچارند بلافاصله ادرار کنند، که این میتواند به علت حرکت آب در بدن باشد. شما میتوانید تا دو بار در هفته این درمان را انجام دهید.
در همین زمینه بیشتر بخوانیم:
لیپوساکشن یا تامی تاک: انتخاب بهتر کدام است؟
فایدههای پرسوتراپی
پرسوتراپی باعث تحریک سیستم لنفاوی بدن میشود. وقتی عملکرد سیستم لنفاوی بدن در سطح بهینه باشد، این سیستم باعث حرکت لنف میشود، مایعی که حاوی سلولهای سفید خون برای کمک به مقابله با عفونت است. فواید محتمل پرسوتراپی شامل موارد زیر است:
• ریلکس کردن عضلات و کاهش درد
• کاهش نمای ظاهری سلولیت
• کاهش ورم و خشکی اندامها
• خارج کردن سموم، اگرچه این مورد نیاز به تحقیق بیشتری دارد
• حالت گرفتن و استحکام یافتن پوست
• قدرتبخشی سیستم ایمنی به علت حرکت کامل لنف در بدن
عوارض جانبی پرسوتراپی
پرسوتراپی عموماً ایمن تلقی میشود اگرچه برخی عوارض جانبی مثلاً در عضله در صورت بالا بودن فشار دستگاه و سرخی یا تحریک جزئی پوست در جاهایی که پوشش مورد اشاره با پوست تماس پیدا میکند مطرحند که شما باید از آنها آگاه باشید.
چه هنگامی از پرسوتراپی پرهیز کنیم
پرسوتراپی عموماً برای بزرگسالان در همه سنین ایمن تلقی میشود. به هر حال، اگر زنی باردار باشید، اگر به تازگی عمل جراحی بر روی شما صورت گرفته باشد، یا اگر دچار برخی مشکلات سلامت شامل بیماری قلبی، دیابت، یا تب باشید، همیشه پیش از اقدام به پرسوتراپی با پزشک مشورت کنید. اگر شما به تازگی دچار شکستگی استخوان شده یا دچار استئوپوروزیس باشید، نیز باید برای اطمینان از اینکه پرسوتراپی بیش از حد شدید بر روی قسمت آسیب دیده انجام نخواهد شد با پزشک مشورت کنید.
خلاصه
پرسوتراپی اقدامی است که میتواند به تخلیه لنفاوی کمک کند و به شکل بالقوه باعث میشود تا دستها، پاها یا شکم شما لاغرتر و متناسبتر به نظر برسند. این درمان در عین حال باعث فروکش رنجوری و درد شده و بدن را از شر انباشت سموم خلاص میکند. پرسوتراپی از یک ماشین فشار هوا برای باد کردن یک محفظه پوششی که باعث فشرده شدن نقاط هدف در بدن میشود استفاده میکند. پرسوتراپی احساسی مشابه احساس ناشی از یک ماساژ قوی در بدن ایجاد مینماید و میتواند تجربهای آرامبخش باشد.
پرسوتراپی عموماً ایمن تلقی میشود، به هر حال اگر شما زن باردار بوده یا دچار اختلالات از پیش موجود در مورد سلامت شامل دیابت، بیماری قلبی یا حتی تب باشید، همیشه فکر خوبی است که پیش از اقدام به این نوع درمان با پزشک مشورت کنید./
Source:
Healthline
What You Need to Know About pressotherapy
Medically reviewed by Catherine Hannan, M.D.
On May 15, 2020
New —
Written by Grace Gallagher
نظرات (0)