لووتیروکسین: کاربردها، عوارض جانبی، هشدارها و...
بررسی پزشکی: دکتر آلن کارتر
نویسنده: دانشگاه ایلینویز-شیکاگو، گروه اطلاعات دارویی
ترجمۀ فرهنگ راد
⇐ لووتیروکسین چه کاربردی دارد
⇐ لووتیروکسین چطور عمل میکند
⇐ عوارض جانبی لووتیروکسین
⇐ فعل و انفعال دارویی لووتیروکسین
⇐ چگونگی مصرف لووتیروکسین
⇐ هشدارها
⇐ دارو را بر مبنای دستورالعمل مصرف کنید
⇐ ملاحظات مهم مرتبط به مصرف لووتیروکسین
⇐ آیا جایگزینی برای لووتیروکسین وجود دارد؟
لووتایروکسین [لووتیروکسین] یک داروی نسخهای است. این دارو به عنوان قرص یا کپسول به روش خوراکی مصرف میشود. لووتیروکسین در عین حال به صورت محلول تزریقی که صرفاً توسط پزشک تحویل میگردد موجود است.
قرص خوراکی لووتیروکسین تحت برندهای دارویی لووکسیل، سینتروئید، و یونیتروئید در دسترس است. لووتیروکسین در عین حال به شکل داروی ژنریک در بازار وجود دارد. داروهای ژنریک معمولاً ارزانتر از ورسیون عرضه شده زیر نام برند به فروش میرسند. در برخی موارد، این احتمال وجود دارد که داروهای ژنریک با قدرت یا اشکالی که داروی برند عرضه میشود در دسترس نباشند.
قرص لووتیروکسین خوراکی ممکن است به عنوان بخشی از یک درمان ترکیبی به کار رود. این بدان معنی است که شما ممکن است نیاز داشته باشید تا آن را با داروهای دیگری مصرف کنید.
لووتیروکسین چه کاربردی دارد
قرص خوراکی لووتیروکسین برای درمان هیپوتیروئیدیسم استفاده میشود. هیپوتیروئیدیسم اختلالی است که در آن غده تیروئید هورمون تیروئیدی بسیار کمی تولید میکند.
لووتیروکسین را در عین حال میتوان برای درمان گواتر به کار برد که بزرگ شدن غده تیروئید است. داروی مزبور همچنین برای درمان برخی انواع سرطان تیروئید کاربرد دارد.
لووتیروکسین چطور عمل میکند
لووتیروکسین متعلق به یک کلاس دارویی به نام هورمونها است. یک کلاس دارویی گروهی از داروها است که به روش مشابهی عمل میکنند. این داروها اغلب برای درمان اختلالات مشابه به کار میروند.
لووتیروکسین از طریق تولید هورمون تیروئید که در صورت داشتن کارکرد نرمال غده تیروئید شخص آن را تولید میکرد عمل میکند.
عوارض جانبی لووتیروکسین
قرص خوراکی لووتیروکسین میتواند عوارض جانبی ایجاد کند.
عوارض جانبی بیشتر شایع لووتیروکسین
عوارض جانبی بیشتر شایع لووتیروکسین شامل موارد زیر است:
⇐ افزایش اشتها
⇐ کاهش وزن
⇐ حساسیت به گرما
⇐ تعریق زیاد
⇐ سردرد
⇐ بیشفعالی
⇐ عصبیت
⇐ اضطراب
⇐ تحریکپذیری
⇐ نوسان خلق
⇐ مشکلات خواب
⇐ خستگی
⇐ رعشه
⇐ ضعف عضلانی
⇐ تغییرات پریود قاعدگی
⇐ ریزش مو (معمولاً موقتی است)
⇐ اسهال
⇐ استفراغ
⇐ کرامپ معده
اگر این اثرات خفیف باشند ممکن است در طول چند روز یا چند هفته از بین بروند. اگر علایم مزبور شدید باشند یا برطرف نشوند باید به پزشک مراجعه کنید.
عوارض جانبی جدی
در صورت مواجه شدن با عوارض جانبی جدی به دکتر خود مراجعه کنید. در صورتی که علایم مبتلابه شما تهدیدی برای حیات باشند یا اگر فکر میکنید که دچار یک فوریت پزشکی هستید اورژانس خبر کنید. عوارض جانبی جدی و علایم آنها میتواند شامل موارد زیر باشد:
⇐ حمله قلبی. علایم شامل موارد زیرند:
- درد قفسه سینه
- تنگی نفس
- احساس ناراحتی در قسمت بالاتنه
⇐ نارسایی قلبی. علایم شامل موارد زیرند:
- تنگی نفس
- خستگی مفرط
- ورم پا، ورم قوزک پا، یا ورم ساق پا
- افزایش وزن غیر منتظره
⇐ ضربان قلب بسیار سریع
⇐ بینظمی ضربان قلب
سلب مسؤولیت. هدف ما مجهز کردن شما به آخرین و به روزترین اطلاعات است. به هر حال، از آنجا که هر کسی عوارض جانبی را به شکلی متفاوت متحمل میشود، ما نمیتوانیم ضمانت کنیم که این اطلاعات شامل تمامی عوارض جانبی محتمل است. این اطلاعات جایگزینی برای توصیه پزشکی نیست. همیشه در مورد عوارض جانبی داروها با پزشک خود که از تاریخچه پزشکی شما مطلع است مشورت کنید.
فعل و انفعال دارویی لووتیروکسین
قرص خوراکی لووتیروکسین میتواند با دیگر داروها، ویتامینها یا داروهای گیاهی مورد مصرف شما فعل و انفعال ایجاد کند. فعل و انفعال دارویی زمانی مطرح است که مادهای روش عملکرد یک دارو را تغییر میدهد. این موضوع ممکن است مضر بوده یا مانع از کارآیی مناسب دارو گردد.
برای کمک به اجتناب از فعل و انفعال دارویی، دکتر باید تمامی داروهای مصرفی شما را به دقت پایش کند. مطمئن شوید که اطلاعات لازم را در مورد داروها، ویتامینها یا داروهای گیاهی مصرفی خود در اختیار پزشک قرار دادهاید. برای پی بردن به چگونگی فعل و انفعال این دارو با چیزهای دیگری که مصرف میکنید، با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید.
مثالهایی از داروهایی که میتوانند باعث فعل و انفعال با لووتیروکسین شوند در زیر فهرست شدهاند:
فعل و انفعالهایی که ریسک عوارض جانبی را افزایش میدهند
مصرف لووتیروکسین به همراه برخی داروها ممکن است به افزایش عوارض جانبی منجر شود. مثالهایی از این داروها شامل موارد زیر است:
⇐ داروهای ضد افسردگی مثل آمیتریپتیلین و مپروتیلین. عوارض جانبی هر دو دارو و نیز لووتیروکسین ممکن است در صورت مصرف توأمان آنها افزایش یابد. این وضعیت ممکن است شخص را در معرض ریسک دچار شدن به آریتمی یا بینظمی ضربان قلب قرار دهد.
⇐ داروهای سمپاتومیمتیک مثل سودوافدرین و البوترل. اثرات داروهای سمپاتومیمتیک و نیز لووتیروکسین ممکن است در صورت مصرف توأمان آنها افزایش یابد. این وضعیت میتواند شما را در ریسک مشکلات قلبی جدی قرار دهد.
⇐ داروهای رقیق کننده خون مثل وارفارین. مصرف این داروها با لووتیروکسین میتواند باعث افزایش خطر خونریزی شود. پزشک ممکن است نیاز احساس کند که دوزاژ رقیق کنندههای خون را در صورت لزوم مصرف لووتیروکسین به همراه آنها کاهش دهد.
⇐ کتامین. مصرف این دارو به همراه لووتیروکسین ممکن است باعث افزایش ریسک بالا رفتن فشار خون و تند شدن ضربان قلب شود.
فعل و انفعالهایی که میتوانند باعث کماثر شدن داروها شوند
چه زمانی لووتیروکسین کمتر مؤثر است: در هنگام مصرف لووتیروکسین با برخی داروها این احتمال وجود دارد که داروی مورد بحث به حد مؤثر برای درمان اختلال مبتلابه شما کارآیی نداشته باشد. علت آن است که مقدار لووتیروکسین در بدن شما ممکن است کاهش یابد. مثالهایی در این مورد عبارتند از:
⇐ داروی ضد افسردگی سرترالین. اگر کسی سرترالین را به همراه لووتیروکسین مصرف کند، پزشک ممکن است برای حفظ کارآیی بهینه لووتیروکسین ناچار به افزایش دوز دارو باشد.
⇐ ریفامپین و داروهای ضد تشنج مثل کاربامازپین و فنوباربیتال.
⇐ کربنات کلسیم یا فروس سولفات. مصرف لووتیروکسین به فاصله حداقل 4 ساعت پیش یا پس از مصرف داروهای مزبور به اطمینان از کارآیی لووتیروکسین کمک خواهد کرد.
⇐ کولِسوِلام، کولستیرامین، کولستیپول، کیکسالات، یا سِوِلامر. برای کمک به اطمینان از کارآیی بهینه لووتیروکسین آن را حداقل 4 ساعت پیش یا پس از این داروها مصرف کنید.
⇐ اُرلیستات.
⇐ سایمتیکون و آنتاسیدهایی مثل آلومینیم یا منیزیم.
⇐ داروهای سرطان متعلق به کلاس مهار کنندههای تیروزین-کیناز مثل ایماتینیب.
وقتی که داروهای دیگر کمتر مؤثرند. کارآیی برخی داروها در صورت مصرف به همراه لووتیروکسین کاهش مییابد. علت آن است که مقدار این داروها در بدن ممکن است کاهش یابد. مثالهایی در این مورد عبارتند از:
⇐ داروهای دیابت مثل انسولین، متفورمین، ناتگلنید، گلیپیزید، و پیوگلیتازون. اگر کسی هر یک از این داروها را با لووتیروکسین مصرف میکند، این احتمال هست که پزشک نیاز ببیند که دوز آنها را افزایش دهد.
⇐ دیگوکسین. اگر کسی به همراه لووتیروکسین دیگوکسین مصرف میکند، احتمال آن هست که پزشک نیاز ببیند تا دوز دیگوکسین را افزایش دهد.
⇐ تئوفیلین. در صورت مصرف توأمان این دارو با لووتیروکسین پزشک ممکن است میزان تئوفیلین را در بدن شخص پایش کند.
سلب مسؤولیت. هدف ما مجهز کردن شما به آخرین و به روزترین اطلاعات است. به هر حال، از آنجا که هر کسی عوارض جانبی را به شکلی متفاوت متحمل میشود، ما نمیتوانیم ضمانت کنیم که این اطلاعات شامل تمامی فعل و انفعالهای دارویی محتمل است. این اطلاعات جایگزین توصیه پزشکی محسوب نمیشود. همیشه در مورد فعل و انفعالهای دارویی محتمل با تمامی داروها، ویتامینها، داروهای گیاهی و مکملها و داروهای غیر نسخهای مورد مصرف خود با پزشک خویش مشورت کنید.
چگونگی مصرف لووتیروکسین
این مقاله ممکن است شامل تمامی دوزهای محتمل و اشکال دارویی نباشد. دوزاژ، شکل دارو، و مقدار مصرف آن به موارد زیر بستگی دارد:
⇐ سن شما
⇐ اختلالی که برای آن تحت درمان قرار دارید
⇐ شدت اختلال مبتلابه شما
⇐ دیگر بیماریهای احتمالاً مبتلابه شما
⇐ چگونگی پاسخ شما به اولین دوز دارو
اشکال دارو و قدرت آنها
ژنریک: لووتیروکسین
⇐ شکل: قرص خوراکی
⇐ قدرت (به میکروگرم): 25، 50، 75، 88، 100، 112، 125، 137، 150، 175، 200، 300
برند: لووکسیل
⇐ شکل: قرص خوراکی
⇐ قدرت (به میکروگرم): 25، 50، 75، 88، 100، 112، 125، 137، 150، 175، 200
برند: سینتروئید
⇐ شکل: قرص خوراکی
⇐ قدرت (به میکروگرم): 25، 50، 75، 88، 100، 112، 125، 137، 150، 175، 200، 300
برند: یونیتروئید
⇐ شکل: قرص خوراکی
⇐ قدرت (به میکروگرم). 25، 50، 75، 88، 100، 112، 125، 137، 150، 175، 200، 300
دوزاژ این دارو برای کمکاری تیروئید
دوزاژ بزرگسالان (سنین 18 تا 49 سال)
⇐ دوزاژ بر مبنای چند عامل شامل سن، وزن، میزان هورمون تیروئید، دیگر اختلالات مبتلابه شما، و داروهای دیگری که مصرف میکنید تعیین میشود. دوز معمول معال 1.6 میکروگرم/کیلوگرم/روز است.
⇐ دوزاژ معمولاً زیر 200 میکروگرم/ روز خواهد بود
دوزاژ کودکان (سنین صفر تا 17 سال):
دوزاژ بر مبنای وزن و سطح هورمون تیروئید تعیین میشود.
دوزاژ سالمندان (سنین 50 و مسنتر):
⇐ دوز اولیه به طور معمول 12.5 تا 25 میکروگرم/روز است
⇐ پزشک دوز دارو را هر 6 تا 8 هفته بر اساس نتایج آزمایشگاهی هورمون تیروئید تنظیم میکند.
دوزاژ این دارو برای گواتر
دوزاژ بزرگسالان (سنین 18 و بالاتر):
دوزاژ بر اساس نیازها و سطح هورمون تیروئید شخص تعیین میشود. پزشک دوزاژ صحیح را برای شخص تعیین و آن را بر اساس سطح فعلی هورمون تیروئید تنظیم میکند.
دوزاژ کودکان (سنین صفر تا 17 سال):
هیچ توصیهای برای دوزاژ افراد سنین پایین 18 سال وجود ندارد.
دوزاژ این دارو برای سرطان تیروئید
دوزاژ بزرگسالان (سنین 18 سال و بالاتر):
دوزاژ بر مبنای نیازهای بیمار و میزان هورمون تیروئید تعیین میشود. پزشک دوز درست را تعیین کرده و آن را بر مبنای سطح فعلی هورمون تیروئید تنظیم خواهد کرد.
دوزاژ کودکان (سنین صفر تا 17 سال):
هیچ توصیهای برای دوزاژ در این گروه سنی وجود ندارد.
دوزاژ این دارو برای گروههای خاص
برای زنان باردار: شما ممکن است به دوز بالاتری از لووتیروکسین نیاز داشته باشید.
برای افراد دچار بیماری قلبی:
⇐ دوز توصیه شده برای شروع 12.5 تا 25 میکروگرم/روز است.
⇐ دوزاژ شما ممکن است هر 6 تا 8 هفته تنظیم شود.
سلب مسؤولیت. هدف ما مجهز کردن شما به آخرین و به روزترین اطلاعات است. به هر حال، از آنجا که هر کسی اثرات دارو را به شکلی متفاوت تجربه میکند، ما نمیتوانیم ضمانت کنیم که این اطلاعات شامل تمامی دوزاژهای ممکن است. این اطلاعات جایگزین توصیه پزشکی محسوب نمیشود. همیشه با پزشک یا داروساز خود در مورد دوزاژ صحیح برای خود مشورت کنید.
هشدارها
هشدار FDA: این دارو برای چاقی یا کاهش وزن نیست
⇐ این دارو دارای یک هشدار جعبه سیاه است. این جدیترین هشدار از سوی FDA محسوب میشود. مضمون جعبه سیاه به پزشکان و بیماران در مورد اثرات دارو که میتوانند خطرناک باشند هشدار میدهد.
⇐ هورمونهای تیروئید، شامل لووتیروکسین، نباید برای کاهش وزن یا درمان چاقی استفاده شوند. مصرف این دارو در دوزهای بالاتر از میزان توصیه شده به اثرات جدی حتی مهلک منجر میگردد.
هشدار مکملهای ویتامین و آنتاسیدها
مصرف مکملهای آهن و کلسیم یا آنتیاسیدها میتواند مقدار لووتیروکسین جذب شده توسط بدن را کاهش دهد. در فاصله 4 ساعت قبل یا بعد مصرف مکملهای مزبور یا آنتاسیدها از مصرف لووتیروکسین خودداری نمایید.
هشدار مربوط به آلرژی
لووتیروکسین میتواند باعث واکنش آلرژیک شدید شود. علایم ممکن است شامل موارد زیر باشند:
⇐ راش پوستی یا کهیر
⇐ برافروختگی
⇐ ورم صورت، لبها، گلو، یا زبان
⇐ مشکلات تنفسی
⇐ خس خس سینه
⇐ درد معده
⇐ تهوع
⇐ استفراغ
⇐ اسهال
⇐ تب
اگر کسی به علایم مزبور دچار شود باید برای او اورژانس خبر کرد.
مردم در صورت دچار شدن به واکنش آلرژیک بر اثر مصرف لووتیروکسین هرگز نباید دوباره آن را مصرف کنند. مصرف مجدد آن میتواند کُشنده باشد.
هشدار مربوط به فعل و انفعالات غذایی
برخی غذاها مثل آرد سویا، غذای تهیه شده از بذر کتان، گردو، و دیگر فیبرهای غذایی ممکن است بر میزان جذب لووتیروکسین توسط بدن تأثیر بگذارند.
هشدار برای مردم دچار بعضی اختلالات سلامت
برای مردم دچار مشکلات قلبی. لووتیروکسین میتواند ریسک ابتلاء به مشکلات جدی قلب مثل حمله قلبی، بینظمی ریتم قلبی، و نارسایی قلبی را افزایش دهد. این ریسک در صورتی که شخص از قبل دچار اختلالات مورد اشاره باشد افزایش خواهد یافت. در صورتی که شخص دچار مشکلات قلبی باشد باید پزشک خود را از این موضوع مطلع کند. پزشک ممکن است تصمیم بگیرد تا تجویز لووتیروکسین را با دوزاژ کمتری آغاز کند.
برای مردم دچار دیابت. بیماران باید پزشک را از ابتلاء خود به دیابت آگاه کنند. مصرف لووتیروکسین ممکن است باعث وخامت دیابت شود. پزشک ممکن است در دوره مصرف لووتیروکسین توسط بیمار قند خون او را از نزدیک پایش کند و در صورت امکان به تعدیل و تنظیم داروهای دیابت اقدام نماید.
برای مردم دچار استئوپوروزیس. مصرف طولانی مدت لووتیروکسین میتواند باعث کاهش چگالی مواد معدنی در استخوان شده و خطر شکستگی استخوانها را افزایش دهد.
برای مردم دچار مشکلات غدد فوق کلیوی و هیپوفیز. مردم باید در صورت ابتلاء به این مشکلات پزشک خود را باخبر کنند. مصرف لووتیروکسین میتواند باعث ایجاد تغییراتی در سطح هورمون تیروئید شود که سبب وخیمتر شدن مشکلات مورد اشاره خواهد شد.
برای مردم دچار مشکلات لخته شدن خون. مردم باید در صورت ابتلاء به مشکلات لخته شدن خون پزشک خود را باخبر کنند. مصرف لووتیروکسین ممکن است لخته شدن خون را دشوارتر کرده و باعث بالا رفتن میزان خونریزی شود.
هشدار برای دیگر گروهها
در مورد زنان باردار. مطالعات انجام شده در مورد مصرف لووتیروکسین در زنان باردار خطری برای جنین مشاهده نکردهاند. زنان در صورت باردار بودن یا داشتن برنامهای برای بارداری باید با پزشک خود مشورت کنند. چنین به نظر میرسد که لووتیروکسین تأثیر منفی بر بارداری ندارد.
عدم درمان هیپوتیروئیدیسم میتواند باعث ایجاد مشکلاتی برای مادر و نیز فرزند وی شود. زنان باردار نباید در طول بارداری مصرف لووتیروکسین را متوقف کنند.
در مورد زنان شیرده. مقدار کمی از لووتیروکسین ممکن است وارد شیر پستان شود اما مصرف این دارو در دوره شیردهی عموماً ایمن است. زنان باید در مورد بهترین راه تغذیه فرزند خویش در دوره شیردهی از پستان با پزشک خود مشورت کنند.
در مورد سالمندان. اگر کسی در سنین بالای 65 باشد، ممکن است ریسک اثرات قلبی منفی (مثل بینظمی ضربآهنگ قلبی) در طول مصرف این دارو افزایش یابد. پزشک ممکن است تجویز دارو را با دوز کمتری آغاز کند.
در مورد کودکان. لووتیروکسین صرفاً برای درمان کودکان در مورد هیپوتیروئیدیسم تأیید شده است. شکل قرص این دارو را میتوان در عین ایمنی برای کودکان در تمامی سنین تجویز کرد.
دارو را بر مبنای دستورالعمل مصرف کنید
قرص خوراکی لووتیروکسین برای مصرف طولانی مدت تجویز میشود. در صورت عدم رعایت دستورالمعل، مصرف این دارو ریسکهای جدی به همراه خواهد داشت.
در صورت توقف مصرف دارو یا عدم مصرف آن. هورمونهای تیروئیدی پایین باقی خواهند ماند که این میتواند به کمبود انرژی، خستگی، ضعف، کند شدن روند تکلم، یبوست، یا زبری پوست منجر گردد. این وضعیت حتی ممکن است باعث کما (کوما) شود.
در صورت فراموش کردن برخی دوزها یا عدم مصرف دارو بر مبنای زمانبندی. دارو ممکن است فاقد کارآیی بهینه شده یا اساساً کارکرد خود را به طور کامل از دست بدهد. برای کارآیی بهینه این دارو، نیاز است تا مقدار معینی از آن همیشه در بدن وجود داشته باشد.
در صورت مصرف مقادیر زیاد. احتمال ایجاد مقادیر بیش از حد لووتیروکسین در بدن وجود دارد. علایم اوردوز لووتیروکسین شامل موارد زیر است:
⇐ گیجی
⇐ سردرگمی
⇐ استروک
⇐ شوک
⇐ کما (کوما)
اگر در مورد کسی ظن مصرف بیش از حد لووتیروکسین وجود داشته باشد باید با پزشک وی یا مرکز کنترل مسمومیت منطقه تماس گرفت. اگر علایم شدید باشد بیمار باید به نزدیکترین مرکز اورژانس منتقل گردد.
در صورت فراموش کردن مصرف یک دوز دارو چه باید کرد. دارو را باید به محض یاد آوردن دوز فراموش شده مصرف کرد. اما اگر زمان یادآوری نزدیک به زمان مصرف دوز بعدی است، صرفاً باید همان یک دوز مصرف شود. هرگز نباید دو دوز این دارو در یک زمان گرفته شود. این کار میتواند تبعات منفی جدی داشته باشد.
چگونه بدانیم دارو کارآیی دارد. شما میتوانید اثرات کاهش میزان هورمون تیروئید را در بدن احساس کنید. برای مثال، شما باید انرژی بیشتری داشته، کمتر خسته شده یا کمتر دچار ضعف شوید.
ملاحظات مهم مرتبط به مصرف لووتیروکسین
در صورتی که پزشک برای شما لووتیروکسین تجویز کرده باشد ملاحظات زیر را در مد نظر داشته باشید:
ملاحظات کلی
⇐ لووتیروکسین را بدون غذا و با معده خالی مصرف کنید.
⇐ لووتیروکسین را صبحها مصرف کنید. آن را 30 دقیقه پیش از نخستین وعده غذای روزانه خود مصرف کنید.
⇐ شما میتوانید قرص را بشکنید یا خُرد کنید.
نگهداری
⇐ لووتیروکسین را در دمای اتاق و حرارت بین 15 تا 30 درجه سانتیگراد (59 تا 86 درجه فارنهایت) نگهداری کنید.
⇐ لووتیروکسین را از نور دور نگه دارید.
⇐ از نگهداری این دارو در محیط مرطوب یا نمدار مثل دستشویی خودداری کنید.
تمدید
نسخه این دارو قابل تمدید است. شما برای تمدید مصرف این دارو نیازی به گرفتن نسخه مجدد ندارید. پزشک تعداد موارد تمدید نسخه را روی آن قید خواهد کرد.
سفر
در زمان سفر با این دارو:
⇐ همیشه دارو را همراه خود داشته باشید. در زمان سفرهای هوایی هرگز آن را در چمدان قسمت بار قرار ندهید. آن را به همراه خود ببرید.
⇐ در مورد سرویس نظارتی اشعه X فرودگاه نگران نباشید. این اشعه برای داروی مزبور ضرری ندارد.
⇐ این احتمال هست که ناچار شوید تا برچسب دارویی را برای داروی مورد بحث به پرسنل فرودگاه نشان دهید. همیشه نسخه اصلی دارو را به همراه داشته باشید.
⇐ از گذاشتن لووتیروکسین در داشبورد خودرو یا جا گذاشتن آن در اتومبیل خودداری کنید. در مورد عدم انجام این کار در هوای بسیار گرم یا سرد مطمئن شوید.
پایش بالینی
در طول درمان با لووتیروکسین پزشک سطح هورمون تیروئید را در بیمار پایش میکند. پزشک برای اطمینان از بهینه بودن سطح هورمون تیروئید تست خون انجام خواهد داد. این تستها کارآیی دارو را نشان میدهند.
رژیم غذایی
برخی غذاها (مثل آرد سویا، گردو، و دیگر فیبرهای غذایی) میتوانند بر میزان جذب لووتیروکسین توسط بدن تأثیر بگذارند. در صورت ایجاد هر گونه تغییر در برنامه غذایی خویش، پزشک خود را از این موضوع مطلع کنید.
آیا جایگزینی برای لووتیروکسین وجود دارد؟
داروهای دیگری برای درمان اختلال مورد بحث این مقاله در دسترس است. برخی از این داروها ممکن است در مقایسه با بقیه کارآیی بهتری داشته باشند. در مورد دیگر گزینههای دارویی مناسب برای خود با پزشک مشورت کنید.
سلب مسؤولیت. مدیکال نیوز تودی تمام کوشش خود را به کار برده است تا برخی اطلاعات درست، جامع و به روز را ارائه دهد. به هر حال، این مقاله را نباید به عنوان جایگزینی برای آگاهی و خبرگی یک متخصص مراقبتهای پزشکی تلقی کرد. مردم باید در مورد مصرف هر دارویی با پزشک خود یا دیگر متخصصان مراقبتهای پزشکی مشورت کنند./
Source:
Medical News Today
Levothyroxine
Medically reviewed by Alan Carter, Pharm.D. —
Written by University of Illinois-Chicago, Drug Information Group
On May 10, 2020