• مارکوس مکگیل، دکتر النا بیگرز
• ترجمه هستی فراستفر
آکنه هورمونی معمولاً صاف و ساده به نام آکنه شناخته میشود. دیگر اصطلاح مورد استفاده برای این اختلال پوستی آکنه ولگاریس است.
آکنه ولگاریس برخی از اوقات آکنه هورمونی نامیده میشود زیرا مسیری که مشکلات هورمونی در این مورد طی میکنند پاسخی به تغییرات هورمونی است.
مردم دچار آکنه به درجات مختلف به جوش مبتلا میشوند که باعث لطمه دیدن صورت میشود. آکنه اختلالی بسیار شایع و در عین حال قابل درمان است.
[مطالب این مقاله:]
• آکنه چیست؟
• علل
• درمان
آکنه چیست؟
آکنه یکی از اختلالات پوست است. آکنه عمدتاً به صورت و قسمت بالای تنه لطمه میزند و پایۀ موها را درگیر میکند.
آکنه از نظر شدن طیف گستردهای دارد. ضایعات شکل گرفته در پوست بر اثر آکنه شامل کامدونها است که میتوانند حفراتی بسته یا باز در پایۀ موها باشند. دیگر انواع ضایعات آکنه شامل موارد زیر است:
• پاپولها (جوشهای نوک تیز)
• پوسچولها (جوشهای چرکی)
• نودولها (برآمدگیها)
• کیست
این چهار نوع ضایعه پوستی از نظر اندازه و شدت بر مبنای داخل شدن باکتریها به درون توپیهای آکنه تغییر میکنند. باکتری میتواند سبب ایجاد یک پاسخ التهابی از سوی سیستم ایمنی شود.
آکنه هورمونی چیست؟
آکنه هورمونی اصطلاحی مورد استفاده در تحقیقات پزشکی یا توسط پزشکان نیست. این اصطلاح گرایشی به کاربرد در اینترنت، مجلات عامهپسند یا افراد فروشندۀ داروهای گیاهی دارد.
این مقاله آکنه هورمونی را به سادگی به عنوان آکنه لحاظ میکند. یک دلیل که ممکن است مردم را به استفاده از اصطلاح آکنه هورمونی ترغیب کند ارتباط موضوع با این واقعیت است که آکنه شدیدترین میزان شیوع را در نوجوانانی دارد که در حال پشت سر گذاشتن تغییرات هورمونی دوران بلوغ بسر میبرند.
علل
چهار عامل اصلی در پشت شکلگیری ضایعات آکنه وجود دارد. هورمونها در این مورد عامل اصلی محسوب میشوند که این میتواند چرایی استفادۀ مردم از اصطلاح آکنه هورمونی را توضیح دهد.
چهار جزء آکنه شامل واحدهایی در پایۀ موها در پوست است:
• تولید هورمون تستوسترون در طول بلوغ افزایش مییابد. این وضعیت به روغنی شدن پوست منجر میشود زیرا باعث افزایش میزان تولید سبوم میگردد، مادهای روغنی که در پایۀ موها برای محافظت از پوست و لیز نگه داشتن آن ترشح میشود.
• فولیکولهای مو مسدود شده کامدونها یا "پرزهای مسدود" را تشکیل میدهند. تولید بیش از حد سلولهای پوستی که معمولاً به بالا رانده و از سطح پوست زائل میگردند نیز به این فرآیند افزوده میشود.
• احتمال تشدید کامدونها توسط عفونت باکتریایی وجود دارد.
• سیستم ایمنی به باکتریها واکنش نشان میدهد که نتیجۀ آن بروز التهاب است. تمامی آکنهها التهابی نیستند. کامدونهای ساده مثل جوشهای سرسیاه و سرسفید - ممکن است دچار التهاب نشوند. جوشهای موسوم به پاپولها، پوسچولها، نودولها و کیستها - در راستای افزایش شدت - التهابی هستند.
نقش هورمونها در ایجاد آکنه
آکنه را شاید بتوان آکنه هورمونی نامید زیرا یک عامل علّی اصلی در ایجاد آن هورمون تستوسترون است.
سطح تستوسترون به عنوان بخشی از فرآیند بلوغ در طول سالهای نوجوانی افزایش پیدا میکند. این وضعیت سبب توسعۀ صفات مردانه در پسران شده و در دختران قدرت عضلانی و استخوانی ایجاد میکند.
هورمون مزبور در عین حال دارای تأثیر افزایش تولید سبوم در پایۀ موها است. علت حساسیت غدد ترشح کنندۀ روغن به تستوسترون همین است.
هورمونهای دیگری نیز در آکنه نقش دارند. در مورد زنان تغییرات هورمونی مربوط به بارداری یا چرخۀ عادت ماهانه نیز محرک بروز آکنه محسوب میشوند.
شدتهای مختلف آکنه
آکنه طیفی از خفیف (که در آن ممکن است هیچ نیازی به مداخلۀ پزشکی نباشد) تا شدید را شامل میشود. آکنه شدید میتواند کیست ایجاد کند که دارای ظاهری آزار دهنده و لطمه زننده به عزت نفس فرد است و نیز ممکن است باعث ایجاد جای زخم شود.
تمامی اشکال آکنه ممکن است باعث ایجاد پریشانحالی در افراد مبتلا به آکنه شوند.
حتی اشکال خفیف آکنه میتواند به علت نمای ظاهری خود و این واقعیت که آکنه اغلب به مردم جوان آسیب میزند - که در آغاز شکلدهی ارتباطات اجتماعی خود هستند، باعث ایجاد دیسترس در افراد شود. آکنه میتواند به عزت نفس افراد مبتلا لطمه بزند.
افسانههای مربوط به علت آکنه
افسانههای متعددی در مورد علت آکنه وجود دارد. هیچ شواهدی در این مورد وجود ندارد که موارد فهرست زیر عامل بروز آکنه باشند:
• فقر بهداشتی
• شکلات یا دیگر عوامل تغذیهای شامل آجیلها یا غذاهای روغنی
• خودارضایی یا سکس
به هر جهت، برخی تحقیقات به وجود ارتباطی میان آکنه و فرآوردههای شیرین و غذاهای دارای مقادیر زیاد کربوهیدرات، و نوشابههای قنددار که باعث افزایش قند خون میشوند، پی بردهاند.
درمان
درمان آکنه بر مبنای شدت آن انجام میشود. اشکال خفیف آکنه را میتوان با فرآوردههای غیر نسخهای و نیز داروهای ارائه شده توسط پزشکان درمان کرد.
هیچ درمان "فوری و فوتی" برای آکنه وجود ندارد. تمامی درمانها برای نشان دادن اثرات خود به هفتهها وقت نیاز دارند.
درمان در دسترس بدون نیاز به نسخه برای آکنه خفیف شامل استفاده از پاک کنندههای پوست ضد باکتریایی است. به هر جهت هیچ شواهدی مبنی بر ایجاد آکنه بر اثر فقر بهداشتی وجود ندارد.
بنزویل پراکساید (پراکسید) یک داروی موضعی است که به صورت غیر نسخهای در دسترس است و میتواند مفید باشد. داروهای غیر نسخهای دیگر نیز در این مورد وجود دارند اما شواهد کمتری در مورد اثربخشی آنها در دسترس است.
شستشوی بیش از حد برای آکنه مناسب نیست. شستشو و سایش بیش از حد پوست میتواند باعث زدودن روغن پوست و تحریک بیشتر در پوست شود. پوست ممکن است به این کنش با تولید روغن بیشتر واکنش نشان داده و بنابراین آکنه تشدید شود.
درمانهای گیاهی یا مکمل برای آکنه
داروهای گیاهی مثالهایی از درمان مکمل و جایگزین برای آکنه محسوب میشوند. این داروها به طور معمول فاقد ضررند اما شواهدی در حمایت از اثربخشی آنها در مورد آکنه وجود ندارد.
مثالهایی در این مورد شامل روغن درخت چای و گل میخک است.
راهنمایی عملی برای مردم دچار آکنه
مراقبت فردی در مورد آکنه میتواند در این وضعیت کمک کننده باشد و از تشدید اختلال پیشگیری کند:
• شستشوی روزانۀ توأم با ملایمت کافی نیاز است - مردم باید از شستشوی بیش از حد خودداری کنند
• از صابونها یا پاککنندههای ملایم و آب گرم و نه داغ، استفاده کنید
• از کاربرد مواد سایش دهنده یا لایهبرداری پوست خودداری کنید
• از خراشیدن، سایش، کندن، یا خراشیدن جوشها خودداری کنید - انجام این کارها باعث تشدید آنها شده و میتواند به بروز التهاب منجر شود.
• مردم باید از آرایش اجتناب کنند یا مواد آرایشی محلول مبنی بر آب را که دارای مارک "غیر کامدوژنیک" هستند به کار ببرند
درمان موارد متوسط و شدید آکنه
دکترها میتوانند به مردم دچار آکنه که دچار جوشهای منجر به جای زخم هستند کمک کنند.
آکنه متوسط را میتوان با آنتیبیوتیکها درمان کرد. مثالهایی در این مورد شامل موارد زیر است:
• تتراسایکلین
• ماینوسایکلین
• اریترومایسین
• دکسیسایکلین
در مورد آکنه به طور معمول مصرف سه ماه آنتیبیوتیک برای رسیدن به نتایج کامل مورد نیاز است.
زنان دچار آکنه با شدت متوسط که به آنتیبیوتیک پاسخ نمیدهند ممکن است تحت درمان هورمونی ضد اندروژن و مصرف قرصهای کنترل بارداری قرار گیرند.
افراد دچار آکنه شدید ممکن است از کاربرد دارویی به نام ایزوتریتینوئین سود ببرند. این، قرصی است که نیاز است تا به مدت 16 تا 20 هفته مصرف شود. داروی مزبور در مورد آکنه بسیار مؤثر است. به هر جهت این دارو دارای عوارض جانبی شدید است و باید تحت نظارت پزشک مصرف شود.
ایزوتریتینوئین برای بچههای نازاده (بچههای درون زهدان) خطرناک است بنابراین زنان باید تست بارداری انجام دهند . پیش از تجویز داروی مزبور از روشهای کنترل بارداری قابل اعتماد استفاده کنند. زنان در سنین باروری فعال از نظر جنسی باید از دو شکل پیشگیری از بارداری، پیش از، در کوران، و پس از درمان با ایزوتریتینوئین استفاده کنند.
شدیدترین شکل آکنه شامل آکنه کیستیک است، که آن را میتواند با تزریق یک داروی کورتیکوستروئیدی به نام تریامیسینولون درمان کرد. تزریق دارو به داخل ضایعات با هدف کاهش زخم ناشی از التهاب انجام میشود.
چه هنگامی به دکتر مراجعه کنیم
در موارد شدید آکنه بیمار باید به درماتولوژیست یا پزشک متخصص در بیماریهای پوست مراجعه کند.
هر فرد دچار مقادیر زیاد آکنه یا افراد دارای ضایعات شدید نیاز به استفاده از داروهای تجویزی دارند و ممکن است از توصیههای پزشک یا درماتولوژیست سود ببرند.
مردم دچار آکنۀ شدید که در مورد آنها به درمان با داروی ایزوتریتینوئین نیاز است باید به پزشکان ثبت نام شده توسط FDA برای برنامۀ پایش دارو مراجعه کنند.
زنان بزرگسال دچار آکنه و درمان هورمونی
آکنه بیشترین شیوع را در میان نوجوانانی دارد که در کوران پشت سر گذاشتن تغییرات هورمونی دوران بلوغ بسر میبرند.
برخی از زنان ممکن است حتی در دوران بزرگسالی نیز دچار آسیبپذیری در برابر آکنه باشند. دکتر بتانی جین اشلاسر / Bethanee Jean Schlosser، استادیار درماتولوژی و مدیر بخش بهداشت پوست زنان، اطلاعاتی را در گردهمآیی سالانۀ "آکادمی درماتولوژی آمریکا" در سال 2012 ارائه داد. بنا به گفته دکتر اشلاسر زنان بالغ بیش از مردان بالغ در خطر ابتلا به آکنه قرار دارند.
برخی از زنان ممکن است دچار تغییراتی ناشی از هورمونهای اندروژن شوند. زنان دچار پرمویی، صدای عمیقتر، یا پریودهای نامنظم ممکن است برای بررسی مشکلات هورمونی نیاز به آزمایش داشته باشند.
درمان آکنه در زنان بزرگسال مشابه درمان آن در مورد سایر مردم است. گزینههای درمانی بیشتر در این مورد شامل هورمون درمانی است.
دکتر اشلاسر میگوید قرص پیشگیری از بارداری میتواند در رفع آکنه در زنان کمک کننده باشد. یکی از ترکیبات متفاوت قرصهای پیشگیری از بارداری خوراکی را میتوان به صورت منفرد یا در ترکیب با داروهای ضد اندروژن به کار برد./
در مورد آکنه بیشتر بخوانیم:
Source:
Hormonal acne: What you need to know
Last reviewed Mon 26 September 2016
By Markus MacGill
Reviewed by Alana Biggers, MD, MPH
مطالب پیشنهادی ما برای مطالعه

بیماران تحت درمان توسط پزشکان زن کمتر میمیرند

نقش مطالعه در بهبود سلامت و تندرستی
کتابخوانی طول عمر را افزایش میدهد

حملة قلبی: بازماندگان جوانتر در ریسک مرگ زودرس ناشی از بیماری قلبی

سلامت دوران میانسالی مادرانی که در سنین بالاتر صاحب فرزند میشوند، بهتر است

سیگاری بودن مادر باردار به سلامت کودک در ادامة زندگی آسیب میرساند

مواد غذایی آلوده سالانه 125000 کودک را میکشد
توصیههای تازة سازمان بهداشت جهانی برای سزارین

صبحانة خوب، نمرات خوب

یک قرص خوراکی حاوی سوزن میتواند جایگزینی برای تزریق باشد

فصل هفتم - پدر و مادر شدن پس از پیوند

خوردن سیب زمینی سرخ شده خطر مرگ زودرس را دو برابر میکند

موی درونرشد یا موی فرو رفته به زیر پوست: درمان و پیشگیری

مسمومیت آفتاب – علایم، درمان، و پیشگیری

فقر دوران کودکی بر سلامت قلب در دوره بزرگسالی صدمه میزند

مسمومیت غذایی – علل، علایم، علاج

سوختگی شیمیایی: علایم، تشخیص، و درمان

تزریق ویتامین B12 – کاربردها، فواید، و عوارض جانبی

انتروکوکوس فکالیس - عفونتها، انتقال، و درمان

تاتو – آیا جوهر در بدن سفر میکند؟

ارتباط مواد شیمیایی رایج پلاستیک با بیماری مزمن

دوازده افسانه در مورد ضد آفتاب، و واقعیتها

بوی بدن - علل، پیشگیری، درمان

برای سلامت خود باید چقدر چربی، کربوهیدرات، میوه، سبزیجات بخوریم؟

خشکی گوش - علل، درمان، و پیشگیری

بوی بد دهان یا هالیتوز - علل، تشخیص و درمان

مزایا و معایب اهدای خون

چرا مدفوع من نارنجی رنگ است؟ علل و درمان

خارش لثه - علل، تسکین و پیشگیری

سمزدایی زیر بغل - فواید، و چگونگی انجام آن

ریزش مو در تابستان و پاییز بیشترین شیوع را دارد

آیا باید هر روز موهایتان را بشویید؟

دستورالعمل غربالگری سرطان بر مبنای سن و جنس

ختنه از جنبه پزشکی - فواید محتمل، بهبود، و ریسکها

پیرکسیا یا تب - آنچه دانستنش نیاز است

سیستیت یا التهاب دیواره مثانه - آنچه دانستنش نیاز است

برفک دهان یا کاندیدیازیس دهانی - آنچه دانستنش نیاز است

زخم پا یا اولسر پا - علل، و درمان

دیپلوپیا یا دوبینی - علل، علایم، و درمان

ورم پرزهای چشایی - آنچه دانستنش نیاز است

خارش پوست - علل

جوش نوک پستان - آنچه دانستنش نیاز است

پوست روغنی یا پوست چرب - علایم، بهترین درمانهای خانگی، و پیشگیری

آیا تعریق بیش از حد شما نتیجه یک مشکل پزشکی است؟

چرا در دهانم مزه تلخ و بدی دارم؟

خشکی دست - یازده مداوای خانگی، درمانهای پزشکی و پیشگیری

اسپاسم مری یا اسپاسم ازوفاژیال - علل، علایم، و درمان

خشکی چشم چیست؟ و چگونه میتوان از آن رها شد؟

لکههای تیره روی لبها - چه علتی دارد؟

آکنه - آنچه دانستنش نیاز است

ایبوپروفن - کاربردها، عوارض جانبی، دوز مصرف، و وابستگی دارویی

شش علت بوی مدفوع دادن نفس

زبان نارنجی یا نارنجی رنگ شدن زبان - علل، درمان، و دیگر رنگهای زبان

راش باسن یا کپل - علل، مداوای طبیعی و درمانهای پزشکی

رشتههای مخاط در چشم یا سندرم ماهیگیری از مخاط - علل، تشخیص، و درمان

جینجیویت یا التهاب لثه - انواع، علل، و درمان

کمبود چی - علایم، علل، و درمان

راش زیر بغل - علل، مداوای خانگی، و پیشگیری

رنگ پریده یا سفید شدن لثه - چه علتی دارد؟

ده علامت ضعف گردش خون و چگونگی برطرف کردن آنها

عفونتهای سیودوموناس (سودوموناس) - آنچه دانستنش نیاز است

ویتامینها چیستند و در بدن چه میکنند؟

چرا سقف دهان (کام) من ورم کرده است؟

9 دلیل پزشکی افزایش وزن - چه بیماریهایی باعث افزایش وزن میشوند؟

متاستاز سرطان چیست، و چگونه و در کجا اتفاق میافتد؟

بیزورها یا انباشت مواد هضم نشده در دستگاه گوارش

مواد سمی مضر لوازم آرایشی – از چه چیز اجتناب کنیم

چه هنگامی به دکتر مراجعه کنیم

نارسایی همگرایی

علل و درمان بریدگیها و پارگیهای واژن

پریودونتیت یا پیوره چیست و چطور درمان میشود؟

علایم و علل تاری دید

خارش زیر بغل - علل، و درمان

دندانها - نامها، انواع و کارکردها

تعریق باسن - علل و درمان

سندرم ساختمان بیمار - علایم، علل، تشخیص، و درمان

ظروف تفلون و دیگر ظروف آشپزی و ارتباط آنها با سرطان

آیا حبس گاز روده باعث دفع آن از راه دهان میشود؟

آیا سگها از انسان بیماری میگیرند؟
نظرات (0)