• علل آلوپسی باربا
• علایم آلوپسی باربا
• تشخیص آلوپسی باربا
• درمان آلوپسی باربا
• درمان خانگی
• چه زمانی به دکتر مراجعه کنیم
• خط پایه
آلوپسی باربا [آلوپیشیا باربی] اختلالی در سلامت است که باعث ریزش موی صورت میشود. آلوپسی باربا یک بیماری خودایمنی است که به این معنی است که سیستم ایمنی بدن به اشتباه سلولهای سالم بدن را هدف قرار میدهد. در مورد آلوپسی باربا سیستم ایمنی به فولیکولهای مو هجوم میبرد.
آلوپسی باربا یک شکل خاص از آلوپسی آریتا است که به ریش آسیب میزند. به طور معمول این اختلال به شکل ناگهانی شروع میشود و شخص موی صورت خود را به صورت لکههای سکهمانند یا مدور از دست میدهد.
علل آلوپسی باربا
آلوپسی باربا یک اختلال خودایمنی است که در آن فولیکولهای مو توسط سیستم ایمنی بدن مورد حمله قرار گرفته این سبب ریزش موی صورت به صورت لکهای میشود.
عموماً این ریزش مو به شکل لکههای مدور بروز میکند و اغلب در امتداد خط چانه ظاهر میشود اگرچه این احتمال وجود دارد که شخص کل ریش خود را از دست بدهد. این ریزش مو ممکن است مختص به ریش باشد یا در جاهای دیگری مثل جمجمه یا صورت نیز بروز کند.
اگرچه علت دقیق این موضوع روشن نیست، در اغلب موارد استرس فیزیکی و روانشناختی با آلوپسی مرتبط دانسته میشود. ژنتیک نیز ممکن است در این مورد نقش داشته باشد: آلوپسی باربا در افراد دچار آلوپسی، آسم یا آلرژی بیشتر رخ میدهد.
داشتن خویشاوندان مبتلاء به اختلالات خودایمنی شخص را در ریسک بالاتری برای ابتلاء به آلوپسی باربا قرار میدهد. این اختلالات دیابت نوع 1، لوپوس، و پسوریازیس (سوریازیس) را شامل میشود. برخی ویروسها، مواد مخدر یا داروها نیز میتوانند به عنوان محرک عمل کنند.
علایم آلوپسی باربا
پیشبینی چگونگی ایجاد آلوپسی باربا کار آسانی نیست. ریزش مو ممکن است به شکل ناگهانی در طول چند روز بروز کند یا این اتفاق در طول چند هفته صورت گیرد.
لکههای طاسی به صورت اشکال مدور ظاهر میشوند. وقتی موی بیشتری دچار ریزش میشود دوایر مورد اشاره گاهی اوقات به هم میرسند. موی اطراف حاشیه مناطق دچار ریزش نیز ممکن است سفید باشد.
در هنگام از دست دادن موی صورت احتمال بروز خارش و درد در پوست وجود دارد. به طور معمول، پوست قابل مشاهده صیقلی میشود اگرچه ممکن است در لمس زبر احساس گردد. برخی از مردم دچار سرخی، آزردگی و التهاب در نقاط دچار ریزش میشوند.
گاهی از اوقات احتمال رویش موهای نازک در قسمت انتهایی محدوده دچار ریزش و اطراف آن وجود دارد.
تشخیص آلوپسی باربا
پزشک یا متخصص پوست میتواند آلوپسی باربا را تشخیص دهد. گاهی از اوقات این کار را میتوان با مشاهده ریزش مو و بررسی نمونه تار مو زیر میکروسکپ انجام داد.
شخص ممکن است به بیوپسی جمجمه یا آزمایش خون برای تست نشانههای عفونت یا یک اختلال زیربنایی شامل اختلالات خودایمنی نیاز پیدا کند. در عین حال ممکن است برای اختلالات دیگر مسبب ریزش مو مثل عفونتهای قارچی یا اختلالات تیروئید تست شود.
درمان آلوپسی باربا
در حالی که هیچ علاجی برای آلوپسی باربا وجود ندارد مردم میتوانند علایم مربوط به آن را درمان و مدیریت کنند.
در صورت درمان، امکان رشد مجدد و ماندگاری مو وجود دارد اما در عین حال احتمال ریزش مجدد مو مطرح است. برای ایجاد مجدد این اختلال ممکن است چند سال وقفه بیفتد. امکان آن هست که مو بخشاً دوباره رشد کند.
مو ممکن است به همان شکلی که بود دوباره رشد کند اگرچه این پتانسیل وجود دارد که مویی که مجدداً رشد میکند دارای رنگ یا بافت دیگری باشد. گاهی از اوقات موی مزبور هرگز دوباره رشد نمیکند.
بسته به شخص دچار مشکل مزبور درمانهای مختلف نتایج مختلفی در پی دارند. این فرجام ممکن است به میزان ریزش مو، سن شخص و عوامل دیگر بستگی داشته باشد.
هدف از درمان در این مورد بلوک کردن حمله سیستم ایمنی و تحریک رشد مو است. در کل، اگر کسی کمتر از نیمی از موی خود را از دست داده باشد، درمان مؤثرتر خواهد بود.
دارودرمانی
چند داروی مختلف شامل موارد فهرست شده در زیر را میتوان برای درمان ریزش مو مورد استفاده قرار داد:
• کورتیکوستروئیدها. کورتیکوستروئیدها داروهای ضد التهابی هستند که برای سرکوب سیستم ایمنی به کار میروند. این داروها معمولاً به صورت موضعی یا تزریقی عرضه میشوند.
• مینوکسیدیل (روگین). مینوکسیدیل یک داروی موضعی است که برای درمان طاسی متعارف به کار میرود. این دارو دو بار در روز بر روی ناحیه آسیب دیده به صورت مایع یا فوم استفاده میشود. نتایج این استفاده ممکن است پس از 3 ماه خود را نشان دهند.
• دیفنسیپرون (DPCP). این دارو را میتوان برای لکههای طاسی استفاده کرد. دیفنسیپرون میتواند باعث ایجاد واکنش آلرژیک شامل سرخی، ورم و خارش شود. گمان میرود داروی مزبور سیستم ایمنی را وامیدارد که سلولهای سفید خون را برای کاهش التهاب و فعال نگه داشتن فولیکولهای مو به سطح پوست روانه کند. برای مشاهده نتایج ممکن است به سه ماه زمان نیاز باشد.
• انترالین. انترالین یک کرم است که اغلب برای درمان پسوریازیس به کار میرود. این ماده قطران مانند یک بار در روز برای لکههای دچار ریزش مو استفاده شده از 30 دقیقه تا چند ساعت روی پوست باقی میماند. داروی مزبور باعث تحریک پوست شده رشد مو را تقویت میکند. نتایج حاصل از استفاده از آن در طول 8 تا 12 هفته خود را نشان میدهند.
درمان خانگی
چند درمان خانگی برای استفاده در مورد ریزش موی ریش در دسترس است. بیشتر اثربخشی این درمانها در مورد آلوپسی باربا مبنای روایی دارد اما بسته به شرایط هر شخصی این درمانها ممکن است ارزش امتحان داشته باشند.
سیر
ترکیبات شفا دهنده طبیعی موجود در سیر ممکن است برای بهبود علایم آلوپسی باربا مفید باشند.
در حالی که تحقیق ویژه در این مورد وجود ندارد یک مطالعه مربوط به سال 2007 پی برده است که ژل سیر در درمان آلوپسی باربا مؤثر است.
مردمی که از ژل سیر در کنار یک کرم کورتیکوستروئیدی استفاده کردهاند در مقایسه با کسانی که فقط از یک کرم کورتیکوستروئیدی استفاده کردهاند خبر از بهبود قابل ملاحظهای در علایم آلوپسی باربا میدهند.
ویویسکال
ویویسکال یک مکمل طبیعی دارای عصاره مواد دریایی است. ویویسکال در صورت استفاده در یک بازه زمانی حداقل شش ماهه رشد مو را در افراد دارای تار موی نازک تقویت میکند.
ویویسکال از طریق تجدید تولید سلولها و قدرتبخشی به سلولهای موجود عمل میکند. تحقیق در مورد درمان آلوپسی باربا ریشه روایی دارد اما مطالعات دیگر اثربخشی ویویسکال را در رشد مو نشان دادهاند.
یک مطالعه در سال 2016 اثرات یک مکمل دریایی مشابه را بررسی کرد. در صورت استفاده به مدت 6 ماه مکمل مزبور در تقویت رشد مو و کاهش ریزش در مردان دچار نازکی تار مو مؤثر بوده است.
مکملهای زینک و بیوتین
دنبال کردن رژیم غذایی دارای ویتامینها و مواد معدنی ضروری برای رشد مو مهم است. اضافه کردن مکمل به رژیم غذایی میتواند باعث تقویت میزان زینک و بیوتین شود، که میتوانند باعث افزایش رشد مو و پیشگیری از ریزش آن شوند.
کارشناسان "کلینیک کلیولند" دوز روزانه ویتامین مگا-B شامل 30 میلیگرم زینک، 3 میلیگرم بیوتین، 200 میلیگرم ویتامین C و کمتر از 1 میلیگرم اسید فولیک را توصیه میکنند.
تحقیق بیشتری برای تعیین کارآیی دیگر گزینههای طبیعی ریزش مو شامل موارد زیر نیاز است:
• جوانه گندم
• آلو ورا
• کاستور، نارگیل، یا روغن بادام
• اسطوخودوس، رزمری و روغن ضروری گل شمعدانی
• روغن ماهی
• پروبیوتیکها
زندگی خوب
ابتلاء به آلوپسی باربا علتی برای نگرانی در مورد سلامت محسوب نمیشود اما این اختلال میتواند تأثیرات عاطفی منفی ایجاد کند. ریزش مو پتانسیل چالشبرانگیز بودن را دارد به ویژه اگر شخص دچار ریزش مو در جاهای دیگر بدن نیز بشود.
چه هنگامی به دکتر مراجعه کنیم
در صورتی که شخص متوجه تأثیر منفی آلوپسی باربا بر کیفیت زندگی خود شده یا علاقمند به یافتن ریشه مشکل باشد، میتواند به درماتولوژیست یا پزشک مراجعه کند. پزشک میتواند شدت علایم را ارزیابی کرده مشخص کند که آیا علل زیربنایی دیگری نیز مطرح است و یک برنامه درمانی متناسب ارائه دهد.
خط پایه
آلوپسی باربا زندگی انسان را در معرض خطر قرار نمیدهد، اما میتواند تأثیرات عاطفی منفی ایجاد کند. امتحان گزینههای درمانی مختلف برای رسیدن به راهحل مناسب برای فرد نیاز است.
از آنجا که آلوپسی باربا میتواند موضوعی چالشانگیز باشد، باید زندگی را برای برخورداری از بهترین تنظیمات ممکن نگه داشت. مردم باید موازین لازم برای زندگی بهتر و ایجاد سبک زندگی لازم را رعایت کنند./
• دکتر سینتیا کاب، امیلی کرانکلتون
• ترجمه هستی فراستفر
Source:
Healthline
Alopecia Barbae: How to Treat Bald Spots on Your Beard
Medically reviewed by Cynthia Cobb, APRN
on December 21, 2018 —
Written by Emily Cronkleton
مطالب پیشنهادی ما برای مطالعه

مروری بر انواع شایع آلرژی

آیا سل نوعی بیماری خودایمنی است؟

پسوریازیس یا داءالصدف - علل، علایم، انواع، و درمان

عمل جراحی میتواند خطر سندرم گیلن – باره را افزایش دهد

سلولهای نوع T مروج پاسخ ایمنی مخرب کشف شد

کشف جدید در راستای درمان دیابت نوع 1

کمبود ویتامین D و خطر سرطان مثانه

ارتباط میان روده، مغز و سیستم ایمنی تقویت شد

اسپری بینی آنفولانزا هماندازة واکسن تزریقی مؤثر است

مخاطرات انتقال خون در کودکان و افراد بزرگسال

داروی ایمنیدرمانی، تغییر دهندة "سرنوشت بازی" در بقاء بیماران سرطانی

شمارش گلبولهای سفید خون: چرا انجام میشود؟

آیا مکملهای جنسی مردان ایمن هستند؟

پروتئین تنظیم سلولهای ایمنی و بیماری آلزایمر

آیا غذاهای فرآوری شده خطر بیماریهای خودایمنی را افزایش میدهند؟

تنهایی، سیستم ایمنی را در مسیر بیماریزایی تغییر میدهد

مبنای زیستی خستگی مزمن "نامعمول" آشکار شد

سرطان تخمدان: به ایمنیدرمانی مؤثر نزدیکتر میشویم

مشتقات پوست قورباغه ویروس آنفولانزا را نابود میکند

میکرب روده کودکان را در برابر عفونت روده محافظت میکند

سرطان - علل، انواع، تشخیص، درمان

سلولهای ایمنی معیوب در ریزش مو نقش دارند

باکتری سل برای گسترش بیماری سیستم ایمنی را سرکوب میکند

ایمنیدرمانی برای سرطان پروستات – آنچه به دانستنش نیاز است

خودایمنی میتواند در بیماری پارکینسون نقش داشته باشد

درماتومیوزیت: علایم، علل، و درمان

سارکوئیدوز – علل، علایم، و درمان

واکسن آلرژی - کاربردها، اثربخشی، و عوارض جانبی

تزریق ویتامین B12 – کاربردها، فواید، و عوارض جانبی

بیماری پیوند در برابر میزبان - انواع، درمان، و دورنما

زونا یا عفونت ناشی از ویروس واریسلا - زوستر - علل، علایم، و درمان

فرآیند انتقال HIV کشف شد

آلرژی هیره - علایم، درمان، و پیشگیری

پلیمیالژی روماتیکا یا التهاب بافتهای متصل - علل، علایم، و مدیریت

آیا داروی تزریقی HIV به اندازه داروهای خوراکی روزانه مؤثر است؟

لنفانژیوم - تشخیص و درمان

سرطان ریه – درمان و پیشگیری

آربوویروس – انواع، علایم، و انتقال

اگزما با یک پروتئین بارداری درمان میشود

ایمنیدرمانی برای درمان دیابت نوع 1 ایمن است

ویزینگ یا خس خس آلرژی – علل، تشخیص، و درمان

ایلئوترو یا جینسنگ سیبریایی - 12 فایده بالقوه برای سلامت

لسیتین - فواید، ریسکها، و انواع

پنومونیت - علایم، علل، و درمان

راش کمخونی یا راش آنمی - علایم، و درمان

تفاوت آلرژی غذایی و عدم تحمل غذایی چیست؟

هماتوپوئز یا تولید تمامی اجزاء سلولی خون

مکمل ویتامین D شدت آسم را کاهش میدهد

پمفیگوس فولیکوس یا آسیب حمله سیستم ایمنی به کراتینوسیت پوست - علایم، تشخیص، و درمان

چگونه دچار آلرژی میشویم؟

ارتریت روماتوئید با هیدروژل جدید درمان میشود

ایمنیدرمانی از برگشت سرطان پیشگیری میکند

میکربهای محیط خانه - دوست یا دشمن؟

التهاب - علل، علایم، و درمان التهاب

پیشگیری، تشخیص و درمان سپسیس و شوک سپتیک در بیماران بخش مراقبتهای ویژه

لکههای سفید روی صورت - تعریف و تصویر

ارتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی - علل، علایم، و درمانها

علایم ارتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی

ریسک فاکتورهای ارتریت روماتوئید

علل ارتریت روماتوئید

تشخیص ارتریت روماتوئید

درمانهای ارتریت روماتوئید

عوارض محتمل ارتریت روماتوئید

پانسیتوپنی یا کاهش تعداد تمامی انواع سلولهای خون – آنچه دانستنش نیاز است

خستگی مفرط و متخصص بیهوشی و مراقبتهای ویژه

لیمفدیما یا ادم لنف (انسداد لنفاوی) - علایم، درمانها و علل

بزرگ شدن غده تیروئید یا گواتر - علل، علایم، و درمان

سرماخوردگی سر – علل، علایم و مداوای خانگی

سیستم لنفاوی انسان - واقعیات، عملکردها و بیماریها

سیتومگالوویروس - انواع، علل، علایم، و تشخیص

بیماری پنوموکوکال، علت شماره 1 مرگ قابل پیشگیری در کودکان زیر 5 سال

رژیم غذایی برای بیماریهای التهابی - تعریف و فهرست غذا

نورون یا سلول عصبی - اصول پایهای

کهیر یا ایر - انواع، علایم، تشخیص، و درمان

لکوپنی یا کاهش سلولهای سفید خون - علایم، علل، و درمان

واسکولیتیس (واسکولیت) یا التهاب رگهای خونی

مور مور لب یا بیحسی لب - علل محتمل و اهمیت

عوامل تحریک و خارش بینی - رینیت یا التهاب دیوارۀ حفرۀ بینی

داروهای استروئیدی - کاربردها، و عوارض جانبی

خارش پوست - 70 علت محتمل، و تصاویر

اگزما یا درماتیت اتوپیک - آنچه دانستنش نیاز است

لنفوسیت یا سلول سفید خون - اهمیت، انواع، عملکرد و میزان نرمال

نوتروپنی یا کاهش نوتروفیلها (سلولهای سفید خون در خط مقدم مقابله با عفونت)

انواع عفونت؛ ویروسها، باکتریها، قارچها، پریونها و… - آنچه دانستنش ضروری است

کولیت یا التهاب دیوارۀ داخلی روده بزرگ - علایم، انواع، و درمان

آلرژی مخمر - آنچه دانستنش نیاز است

بازوفیلیا یا افزایش بیش از حد بازوفیلها در خون - علل و علایم

آلرژی گندم - علایم، علل، ریسک فاکتورها

چرک چیست؟ و چرا ایجاد میشود؟

واکنش آلرژیک در صورت - چگونه از آثار آلرژی در صورت خلاص شویم؟

سیستم عصبی مرکزی - آنچه دانستنش نیاز است

خارش انگشت - علل، علایم، و درمان

پاپیلوماویروس انسانی (HPV) در مردان - آنچه دانستنش نیاز است

ویتیلیگو یا برص - علایم، علل، تشخیص، و درمان

علل، علایم، و درمان آلرژی گرده گیاهان

علایم، علل، تشخیص، و درمان آلرژی لاتکس

گونههای گلگون یا لپ گلی - چه عللی دارد؟

علل و درمان خارش ابرو

تبهای خونریزی دهنده ویروسی

تب یونجه یا رینیت آلرژیک - علایم، علل، تشخیص، و درمان
نظرات (0)