• میلیا در زیر چشم چیست؟
• علل و ریسک فاکتورهای میلیا
• تشخیص میلیا
• درمان میلیا
• پیشگیری از میلیا
• خلاصه
میلیا برآمدگیهای کوچکی از جنس کراتین هستند که زیر پوست به دام میافتند. یک ضایعه ناشی از میلیا میلیوم نامیده میشود. میلیا ممکن است در هر جایی از سطح پوست ایجاد شوند اما گرایشی به بروز در ناحیه اطراف یا زیر چشم در آنها دیده میشود.
میلیا در نوزادان تازه به دنیا آمده شیوع دارند اگرچه امکان ایجاد آنها در کودکان و بزرگسالان نیز مطرح است. مردم به آسانی ممکن است میلیا را با آکنه یا انواع دیگر ضایعات پوست اشتباه بگیرند.
در مورد برخی مردم، شامل نوزادان، میلیا ممکن است خود به خود از بین برود، در حالی که در مورد دیگران احتمال دارد که برداشتن آنها ضروری باشد. در زمانی که میلیا در نقاطی بسیار نزدیک به چشم ایجاد میشود باید برای اجتناب از آسیب دیدن بینایی مورد توجه خاص قرار گیرد.
میلیا در زیر چشم چیست؟
میلیا نقاط کوچک یا کیستهایی هستند که زیر پوست ظاهر میشوند.
برخی از مردم میلیا را "دانههای شیر" مینامند.
میلیا به طور معمول سفید یا مایل به زرد هستند یا همان رنگ پوست شخص را دارند.
میلیا یک نوع آکنه نیستند اگرچه بسیاری از مردم ابتدا آنها را با ضایعات آکنه یا جوش اشتباه میگیرند. احتمال بروز آنها در دیگر نقاط بدن وجود دارد اما در بزرگسالان میلیا بیشتر در اطراف چشمها، گونهها، پیشانی و ناحیه تناسلی ظاهر میشوند.
میلیا در واقع مجموعه کوچکی از کراتین به دام افتاده زیر پوست است. کراتین مادهای است که باعث قوام سلولهای پوست، ناخن و مو میشود. زمانی که این سلولهای پوست میمیرند و در منافذ ریزش میکنند، کراتین ممکن است جمع شود و زیر منافذ پوست به دام بیفتد و در آنجا یک کیست کوچک یا میلیوم ایجاد کند.
وقتی میلیا در فاصله بسیار نزدیک به چشم ایجاد گردد پزشک ممکن است برای درمان ضایعات مورد اشاره به خبرگی یک چشمپزشک نیاز داشته باشد. اگر میلیا در فاصلهای ایمن از چشم ایجاد گردد پزشک میتواند با آرامش درمانهای انجام شدنی در محیط مطب را برای برداشتن آنها به کار ببرد.
علل و ریسک فاکتورهای میلیا
علت اصلی بروز میلیا در زیر چشم میتواند متفاوت باشد. در برخی از مردم این اتفاق ممکن است بر اثر یک تروما یا اقدامات مربوط به زیبایی رخ دهد. در هر حال هیچ دلیل روشنی در این مورد وجود ندارد که چرا برخی از مردم دچار میلیا میشوند و دیگران چنین نمیشوند.
میلیا در نوزادان و کودکان بسیار شایع است. در واقع 40 تا 50 درصد نوزادان دچار میلیا هستند. نویسندگان یک مطالعه متعلق به 2016 نیز نوشتهاند که میلیا مشخصاً در میان زنان مسن عمومیت دارد.
بعضی از مردم پس از بروز تروما در پوست دچار میلیا میشوند. در موارد نادر مردم ممکن است پس از مصرف داروهای موضعی مثل کورتیکوستروئیدها دچار میلیا شوند.
تشخیص میلیا
پزشک به طور معمول میلیا را به یک متخصص پوست یا درماتولوژیست ارجاع میدهد. برای متخصصان پوست صرف معاینه بصری برای تشخیص میلیا کافی است.
اگر کسی دچار برآمدگیهای پوستی متعددی باشد دکتر ممکن است اختلالات زیربنایی را در مد نظر قرار دهد تا بداند که آیا آنها منجر به تکثیر میلیا بودهاند یا خیر.
درمان میلیا
برخی موارد میلیا در طول چند ماه بدون نیاز به درمان و خود به خود برطرف میشوند. اغلب مردمی که در دوران طفولیت دچار میلیا بر روی صورت بودهاند دیگر اثری از آن روی صورت خود نمیبینند.
به هر حال موضوع همیشه چنین نیست، و هیچ چیدمان استانداردی برای درمان وجود ندارد. اگرچه میلیا مضر نیست، بسیاری از مردم بر اثر نگرانیهای مربوط به جنبههای زیبایی شناسانه مایلند تا میلیا در اطراف چشم و صورت آنها از بین برود.
مردم هرگز نباید میلیوم را فشار دهند مثل کاری که در مورد جوش انجام میدهند. این کار میتواند باعث تحریک پوست شود و به پوست حساس این ناحیه از بدن آسیب برساند.
اغلب درمانهای خانگی برای میلیا شامل پاکسازی پوست خفیف یا استفاده از لایهبردارهای شیمیایی است. به هر حال، این موضوع مهم است که پیش از کاربرد این روشها مردم با پزشک مشورت کنند به ویژه اگر کار بر روی میلیای نزدیک به چشم در مد نظر باشد. دکتر میتواند این کار را در محیط مطب انجام دهد.
لایهبردار شیمیایی
برخی از اوقات ممکن است متخصص پوست استفاده از یک لایهبردار شیمیایی پوست را توصیه کند. به هر حال، این موضوع مهم است که بدانیم مواد شیمیایی غیر نسخهای پاکسازی پوست نامحتمل است که بتوانند میلیای ایجاد شده در زیر چشم را از بین ببرند.
ترکیبات فعال رایج در لایهبردارهای شیمیایی شامل موارد زیر است:
• اسید لاکتیک
• اسید گلیکولیک
• سالیسیلیک اسید (اسید سالیسیلیک)
به هر حال ناحیه زیر چشم بسیار حساس است، بنابراین این موضوع مهم است که مراقبت زیادی در این مورد انجام شود. مردم باید پیش از کاربرد هر ماده شیمیایی پاکسازی پوست ابتدا با پزشک مشورت کنند.
گزینههای تخصصی
متخصص پوست ممکن است بتواند میلیا را با استفاده از تکنیکهای خاصی در محیط مطب برطرف کند. این تکنیکها عبارتند از:
استخراج
خارج کردن میلیوم یک فرآیند رایج است که در آن متخصص پوست برای خارج کردن قسمتی از پوست روی کیست از یک سوزن بسیار کوچک یا اسکالپل استفاده میکند.
باز کردن منفذ به این روش به پزشک امکان میدهد تا کراتین محبوس زیر پوست را به دقت دستکاری کرده خارج سازد. پس از انجام این کار مردم باید کارهایی را برای پیشگیری از برگشت میلیا انجام دهند.
ابلیشن لیزری
در طول این اقدام، درماتولوژیست از یک پرتو کوچک لیزر برای تمرکز بر میلیوم و باز کردن منفذ استفاده میکند.
کرایوتراپی
در برخی موارد کرایوتراپی یک روش درمانی است که ارزش امتحان دارد. کرایوتراپی از نیتروژن مایع برای منجمد کردن و تخریب میلیا استفاده میکند.
به هر حال از آنجا که پوست زیر چشم حساس است، استفاده از کرایوتراپی ممکن است بهترین گزینه برای درمان میلیا در این قسمت از بدن نباشد. کرایوتراپی ممکن است دردناک باشد و باعث ایجاد جای زخم یا تغییر رنگدانه پوست شود.
پیشگیری از میلیا
تمامی موارد میلیا قابل پیشگیری نیست، زیرا برخی از مردم ممکن است در برابر آنها آسیبپذیرتر از افراد دیگر باشند.
در هر حال موازین کلی پیشگیری عبارتند از:
• مراقبت از پوست به شکل مداوم که شامل استفاده از تکنیکهای ملایم پاکسازی میشود
• اجتناب از بروز تروما برای پوست
• استفاده از رتینوئید موضعی یا نسخهای
خلاصه
میلیا کیستهای کوچکی هستند که بر اثر تجمع غیر مضر کراتین زیر پوست ایجاد میشوند. میلیا بر روی صورت و اطراف و زیر چشم شایعند.
میلیا جوش نیستند، و تلاش برای ترکاندن آن باعث افزایش میزان التهاب و بروز جای زخم میشود. برای برطرف شدن میلیا نیاز است که منفذ پوستی برای خروج میلیا باز شود.
درمان حرفهای میتواند به برداشتن میلیای عمقی یا آنهایی که در نقاط حساس پوست مثل زیر چشمها ایجاد شدهاند کمک کند.
هر کسی که با برگشت میلیا در نقاط واحدی از پوست خود مواجه است میتواند برای تشخیص کامل و مشخص شدن گزینههای درمانی با پزشک یا متخصص پوست مشورت کند./
• جون جانسون، دکتر اُون کرامر
• ترجمه هستی فراستفر
Source:
Medical News Today
What to know about milia under the eyes
Last reviewed Tue 15 October 2019
By Jon Johnson
Reviewed by Owen Kramer, MD
نظرات (0)