• زاؤن ویلینز، آن مری گریف
• ترجمه هستی فراستفر
ورم پلک چشم چیزی بیش از یک مشکل یا مزاحمت بهداشتی آرایشی است. این مشکل میتواند ترسناک باشد به ویژه اگر سبب ایجاد اختلال در توانایی بینایی فرد شود.
اغلب موارد ورم پلک چشم بیضررند، اما ظاهراً مشکلات کوچک هم میتوانند کاملاً جدی باشند. بنابراین اگر کسی دچار ورم پلک چشم است مراجعه به متخصص چشم یا چشمپزشک ایدۀ خوبی به نظر میرسد.
اگر فردی پیشتر دچار ورم پلک چشم شده باشد، احتمالاً مداوای مشکل در محیط خانه به مدت چند روز کاری ایمن خواهد بود.
مطالب این مقاله:
• گلمژه
• شالازیون
• آلرژی
• فرسودگی
• گریه
• محصولات آرایشی و مراقبت از پوست
• سلولیت چشمی
• بیماری گریوز
• تبخال چشمی
• بلفاریت
• انسداد مجرای اشکی
• چشم صورتی
گلمژه
گلمژه (هوردئولوم) عفونت یک غده در پلک چشم است. شایعترین نوع گلمژه غدد اشکی را که در قسمت پایۀ مژهها قرار دارند، عفونی میکند. گلمژهها گاهی از اوقات به علت عفونت غدد روغنی در بخش داخلی پلک چشم بروز میکنند.
گلمژه معمولاً به صورت یک تودۀ قرمز، خارشدار، دردناک و متورم بروز میکند. در طول یک دورۀ چند ساعته یا چند روزه، آنها شبیه به جوش یا کورک میشوند. برخی از گلمژهها دارای سری سفید رنگ هستند.
در اغلب موارد، عفونت فقط به یک غدۀ روغنی یا اشکی آسیب میزند و نیاز به درمان ندارد. کمپرس گرم میتواند به تخفیف درد کمک کند.
افراد دچار گلمژه باید از مصرف محصولات چشمی مثل مواد آرایش چشم و کرمهای چشمی تا هنگام ناپدید شدن گلمژه خودداری کنند. آنها همچنین باید از فشردن و ترکاندن گلمژه خودداری ورزند زیرا این کار میتواند باعث گسترش عفونت و آسیب زدن به چشم شود.
در موارد زیر استفاده از آنتیبیوتیک میتواند مفید باشد:
• زمانی که چند گلمژه همزمان ظاهر میشوند
• زمانی که گلمژه بسیار دردناک است
• زمانی که علایم گلمژه تشدید پیدا میکنند
• زمانی که فرد دچار تب میشود
• زمانی که اختلال بینایی رخ میدهد
در صورت تجربۀ هر یک از حالات مزبور فرد باید به چشمپزشک مراجعه کند.
در زمینه چشم بیشتر بخوانیم:
ده علت ناراحتی چشم و درمان
شالازیون
شالازیون شبیه گلمژه به نظر میرسد، اما عفونی نیست. در عوض، شالازیون زمانی بروز میکند که یک غدۀ روغنی در پلک چشم دچار انسداد میشود.
مردمی که سابقۀ ابتلا به شالازیون را داشتهاند، گرایشی به ابتلاء بیشتر به آن را نشان میدهند، و تودههای ایجاد شده ممکن است کاملاً بزرگ باشند. به هر جهت، شالازیا به ندرت آسیب زننده است. شالازیونها معمولاً خودبهخود در طول چندین روز رفع میشوند، و در این مورد بسیار شبیه جوش یا کورک عمل میکنند.
کمپرس گرم میتواند به سرعت رفع شدن شالازیون کمک کند.
در صورتی که شالازیا بسیار بزرگ شود، امکان ایجاد تداخل در بینایی وجود دارد و این عارضه میتواند دردناک باشد. در عین حال تشخیص تفاوت میان شالازیون، گلمژه و عفونت چشمی کار دشواری است.
اگر تودۀ ایجاد شده در طول چند روز از بین نرود یا دیگر علایم وجود عفونت مثل تب بروز کند، فرد باید به چشم پزشک مراجعه کند.
آلرژی
اگر خارش، سرخی و آبریزش چشم با تورم پلکها همراه شود، علت بروز عارضه میتواند آلرژی باشد. گرد و غبار، گرده، و دیگر آلرژیزاهای شایع میتوانند باعث تحریک چشم شوند و محرک بروز واکنش آلرژیک گردند.
آلرژیهای چشم به ندرت خطرناک هستند، اما میتوانند آزاردهنده باشند.
اجتناب از آلرژیزاهای شناخته شده بهترین شکل درمان این مشکل است اما برخی از مردم از مصرف آنتیهیستامینهایی مثل بنادریل سود میبرند. قطرههای چشمی غیر نسخهای نیز میتوانند به کاهش خارش و خشکی چشم کمک کنند، اما در صورت تداوم علایم، فرد باید به چشمپزشک مراجعه کند. دکتر احتمال دارد که انجام تست آلرژی یا داروهای نسخهای را تجویز کند.
فرسودگی
فرسودگی یا خستگی مزمن میتواند سبب پُف کردن و ورم چشم شود. حبس آب در طول شب نیز میتواند بر پلکهای چشم تأثیر بگذارد. حبس آب میتواند باعث شود که در هنگام صبح پلکها متورم و باد کرده به نظر برسند، مخصوصاً اگر فرد دارای خواب مناسب نبوده باشد.
استفاده از کمپرس گرم در حالت درازکش که در آن سر بالاتر از سطح بدن قرار گرفته باشد مفید است. نوشیدن آب نیز ممکن است به کاهش حبس مایعات و تورم کمک کند.
در زمینه مسائل چشم بیشتر بخوانیم:
میدریازیس یا گشاد شدن مردمک چشم
گریه
گریه نیز میتواند باعث پارگی رگهای خونی کوچک در چشمها و پلکها شود، به ویژه اگر گریه شدید و طولانی مدت باشد.
ورم پلکها که پس از گریه در فرد بروز میکند میتواند بر اثر حبس مایعات اتفاق بیفتد، که این ناشی از افزایش جریان خون در ناحیۀ اطراف چشمها است.
استراحت، کمپرس خنک، بالا گرفتن سر، و نوشیدن آب میتوانند کمک کننده باشند.
محصولات آرایشی و مراقبت پوست
وقتی فرآوردههای آرایشی و مراقبت از پوست وارد چشمها میشوند، میتوانند باعث تحریک چشمها و بافت اطراف آنها شوند، که این سبب بروز ورم، سرخی و آلودگی دردناک میشود.
واکنشهای آلرژیک نسبت به این فرآوردهها نیز میتوانند محرک ورم پلک چشم شوند.
اگر افراد دچار سوزش و ورم چشم شوند، میتوانند از اشک مصنوعی (قطرههای چشمی) برای تخفیف ناراحتی ایجاد شده استفاده کنند.
اگر سوزش ادامه یابد یا بیشتر شود، آنگاه زمان مراجعه به دکتر فرا رسیده است.
فرد باید از کاربرد قطرههای سفید کنندۀ چشم یا هر فرآوردۀ دیگری برای تسکین درد خودداری کند. این محصولات دارای فعل و انفعالهای غیر منتظرهای با محصولات آرایشی و فرآوردههای مراقبت از پوست هستند.
سلولایتیس چشمی
سلولایتیس (سلولیت) چشمی یک عفونت عمیق در بافت پلک چشم است. این عارضه میتواند به سرعت گسترش یابد و بسیار دردناک است. حتی بروز یک شکاف کوچک میتواند برای باکتریها در مسیر تحریک ایجاد سلولیت چشمی کافی باشد.
در سلولیت چشمی اگر درد، سرخی، ناآرامی یا ورم شدید باشد، فرد باید به کمکهای اورژانس پزشکی متوسل شود.
سلولیت یک عفونت جدی است که به درمان آنتیبیوتیکی نیاز دارد. بسته به شدت عفونت، ممکن است به استفاده از آنتیبیوتیکهای تزریق وریدی نیاز باشد.
بیماری گریوز
بیماری گریوز یک اختلال در غدد درونریز است که سبب بیشفعال شدن تیروئید میگردد. این بیماری میتواند سبب شود که تیروئید به اشتباه سلولهایی را برای مقابله با عفونتی چشمی که وجود خارجی ندارد آزاد کند. آنتیبادیهای رها شده توسط تیروئید میتوانند سبب ورم و التهاب چشم شوند.
طیفی از درمانهای مختلف برای بیماری گریوز در دسترس است که جراحی تیروئید و انواع درمانهای دارویی را شامل میشود.
تبخال چشمی
تبخال چشمی عفونتی هرپسی در داخل و اطراف چشم است. اگرچه این بیماری در هر کسی امکان وقوع دارد، بیشتر در کودکان شایع است. تبخال چشمی ممکن است بسیار شبیه چشم صورتی باشد اما همیشه زخمهای متمایز ایجاد نمیکند.
برای تشخیص هرپس، دکتر نیاز به انجام کشت سلول چشمی برای بررسی وجود ویروس دارد. اگرچه این ویروس در بدن باقی میماند و قابل معالجه نیست، داروهای ضد ویروسی میتوانند علایم عارضه را مدیریت کنند.
بلفاریت
برخی از مردم در مقایسه با دیگران مقدار بیشتری میکرب درون و اطراف چشمهای خود دارند. این باکتریها میتوانند سبب بروز بلفاریت شوند.
مردم دچار بلفاریت ممکن است پلکهای چشم روغنی و پوستههای شبه شوره در اطراف مژههای خود داشته باشند. برخی از افراد مبتلا به بلفاریت دچار التهاب دردناک پلک چشم میشوند.
بلفاریت یک بیماری مزمن و غیر قابل علاج است. در عوض، در این بیماری گرایشی به عود و فروکش علایم دیده میشود. کمپرس گرم، پاک کردن دقیق مواد آرایش چشم، و استفاده از اسکرابهای چشمی میتوانند مفید باشند. امکان تجویز پمادهای آنتیبیوتیک از سوی متخصص چشم یا چشمپزشک وجود دارد.
برخی از اوقات، بلفاریت موجب بروز عفونتهای شدیدتر میشود. اگر طغیان بلفاریت بیش از میزان آن در بار قبلی باشد یا در صورت تشدید درد، باید به دکتر مراجعه کرد.
انسداد مجرای اشک
وقتی مجرای اشک مسدود شود، چشم دیگر قادر به تخلیۀ کامل اشک نخواهد بود، که این وضعیت به ایجاد درد و سرخی در پلک چشم منجر میشود. افراد دچار انسداد پلکها همچنین ممکن است دچار نوعی حالت تخلیۀ سخت شوند. چشمهای آنها ممکن است به دلیل به هم چسبیدن پلکها در موقع بیدار شدن دچار مشکل گردد.
نوزادان و خردسالان به طور خاص در مقابل انسداد مجرای اشک آسیب پذیر هستند. علایم این اختلال به مرور زمان و تا یک سالگی بچهها رفع میشود.
در اغلب موارد، انسداد مجرای اشک آزاردهنده است اما مضر نیست. کمپرس گرم میتواند به تخفیف ورم و کمک به تخلیۀ مجرای اشک کمک کند. برای کمک به تخلیۀ مجرای اشک میتوان از ماساژ ملایم ناحیه استفاده کرد.
انسداد مجرای اشک گاهی از اوقات میتواند به بروز عفونت منجر شود. اگر پلک چشم بسیار دردناک باشد، یا اگر فرد دچار تب گردد، باید به پزشک مراجعه کند. عفونت ایجاد شده ممکن است به آنتیبیوتیک نیاز داشته باشد.
اگر انسداد مجرای اشک برطرف نشود، دکتر ممکن است برای رفع مشکل به اقدام پزشکی برای باز کردن آن متوسل شود.
چشم صورتی
ورم ملتحمه که به نام چشم صورتی نیز شناخته میشود، التهاب ملحتمۀ چشم است، که یک بافت شفاف، و باریک است که جدار میان پلک چشم و کره چشم را تشکیل میدهد. افراد دچار عارضۀ چشم صورتی معمولاً دارای کره چشم صورتی یا قرمز رنگ هستند و احتمال بروز درد، خارش و تورم پلکهای چشم در آنها وجود دارد.
شایعترین شکل بروز ورم ملتحمه یک عفونت ویروسی است که معمولاً به خودی خود در طول 7 تا 10 روز از بین میرود. به هر جهت، عفونت میکربی نیز میتواند عامل بروز ورم ملتحمه باشد. گاهی از اوقات، آلرژیها یا مواد تحریک کنندۀ چشم مثل عطر باعث تحریک چشم و ایجاد ورم ملتحمه میشوند.
کمپرس گرم میتواند به تخفیف درد کمک کند. مردم دچار این عارضه همچنین میتوانند با رعایت موارد زیر به تخفیف علایم کمک کنند:
• چشم را پاکیزه و دور از مواد آرایشی نگاه دارید
• از مالش یا لمس چشم خودداری کنید
• برای پیشگیری از گسترش عفونت دستها را مدام شستشو دهید
اگر علایم بیشتر شود یا درد تشدید گردد، یا چشم صورتی در طول چند روز برطرف نشود دکتر برای رفع مشکل آنتیبیوتیک تجویز میکند.
Source:
Medical News Today
Swollen eyelid: Twelve causes and treatments
Written by Zawn Villines
Reviewed by Ann Marie Griff, OD
Last reviewed: Tue 4 July 2017
مطالب پیشنهادی ما برای مطالعه

کشف آنتیبیوتیکهای جدید برای درمان سل

مونو یا مونونوکلئوز: نشانهها و علایم اولیه کدامند؟

پریتونیت یا اختلال پریتونیوم - علل، علایم و درمان

کاهش چشمگیر مرگ ناشی از سپسیس با چند گام سادة بیمارستانی

شوک سپتیک: چگونه از این بیماری کشنده اجتناب کنیم (مروری نو بر سپسیس و شوک سپتیک)

آیا باید نگران پاپیلوما باشیم؟

بیماری سلول داسی شکل یا آنمی سلول داسی شکل - مرور، علایم و علل

کمبود خواب باکتریهای روده را تغییر میدهد

پنومونی باکتریایی: واقعیات را بدانید

تستی که میتواند میان عفونت ویروسی و باکتریایی تمایز قائل شود

راهنمای جوانسازی و سلامت پوست

سنگ لوزه: علل، علایم و درمان

نگاهی به عفونت دستگاه ادراری

پیشتازان مرگآفرینی در جهان: هپاتیت ویروسی

WHO و تجدید نظر در مورد درمان بیماریهای واگیردار جنسی

گزارش تاریخی CDC در مورد سپسیس!

جویدن غذا محافظی در برابر عفونت است

سرماخوردگی یا آلرژی؟

نقش باکتریهای داخل دهان در ایجاد میگرن

عصارة قرهقاط گسترش باکتری مقاوم به درمان را مختل میکند

قند شیر مادر میتواند از عفونت کُشندة استرپتوکوکی در نوزادان پیشگیری کند

داروی کرمزدایی و درمان عفونت کشندة سی. دیفیسیل

نوشیدن مایعات فراوان در هنگام بیماری بیشتر مضر است تا مفید

ژل آنتیبیوتیک برای درمان عفونت گوش

اسپری بینی آنفولانزا هماندازة واکسن تزریقی مؤثر است

باکتری روده بر ریسک چاقی در جوانی مؤثر است

مخاطرات انتقال خون در کودکان و افراد بزرگسال

هپاتیت C: علایم، نشانهها، پیشگیری و درمان

افزایش شدید مقاومت دارویی بیماریهای عفونی در کودکان

HIV؛ ترکیب کشف شدة جدید میتواند به داروهای مؤثرتر منتج شود

HIV چگونه وارد هستة سلول ایمنی میشود!

نشانههای ایدز کدامند؟

کشف پروتئین تکثیر ویروس آنفولانزا

کلوچه میتواند کشنده باشد

سیگارهای الکترونیک معطر دارای مواد شیمیایی مرتبط به بیماریهای تنفسی هستند

عفونت حاد HIV: علایم، تشخیص و مدیریت

جدول زمانی HIV: علایم بیماری چطور تغییر میکنند؟

کیتهای خانگی تست HIV: کاربردها، آنچه انتظار میرود و فواید

خارش چشم: علل و گزینههای درمانی

پنومونی و سرطان ریه: علایم، تشخیص، و درمان

آکنه ممکن است ناشی از عدم تعادل باکتریهای پوست باشد

ترکیب باکتری روده میتواند به پیشگیری از دیابت نوع 2 کمک کند

خون اژدهای کومودو میتواند به ساخت آنتیبیوتیکهای جدید کمک کند

جراحی سینوس: انواع، کاربردها، و بهبود

مشتقات پوست قورباغه ویروس آنفولانزا را نابود میکند

میکرب روده کودکان را در برابر عفونت روده محافظت میکند

خارش گلو: علل و مداوا

فصل دهم - سیتومگالوویروس

توده زیر بغل: علل، تشخیص، و درمان

پلینوروپاتی: علل، علایم، و درمانها

دانشمندان ویروس HIV را با استفاده از اصلاح ژن در حیوانات از بین بردند

عفونتهای سیستم تنفسی خطر حملۀ قلبی را تا 17 بار افزایش میدهد

وقتی که اگزما و تبخال به هم میرسند

دیابت و عفونتهای مخمری

تب دوران بارداری خطر اتیسم را افزایش میدهد

ترکیب گیاهی بسیار مؤثرتر از داروی ضد HIV متداول

موی درونرشد یا موی فرو رفته به زیر پوست: درمان و پیشگیری

مسمومیت آفتاب – علایم، درمان، و پیشگیری

پنج راهحل خانگی برای عفونت دستگاه ادراری

34 علت راش – تصویر و تعریف

مسمومیت غذایی – علل، علایم، علاج

عفونت سینوس مسری است؟

فرآیند انتقال HIV کشف شد

آیا داروی تزریقی HIV به اندازه داروهای خوراکی روزانه مؤثر است؟

HIV و ایدز – علل، علایم، و درمان

آیا دیابت نوع 2 مسری است؟

آگرانولوسیتوز - انواع، علل، و علایم

هیپرپیرکسی یا تب بسیار شدید – علل، علایم، و درمان

هپاتیت C چگونه منتقل میشود؟

پروبیوتیکها آلرژی بادام زمینی را درمان میکنند

فیتوفوتودرماتیت یا التهاب پوست در تماس با گیاهان و آفتاب – علایم، درمان، و علل

خارش بیضه - علل، درمان، و پیشگیری

موی سفید ناحیه شرمگاهی - علل محتمل

خارش پوست شبانه - علل، اختلالات، و تسکین

اسهال سوزشدار - چه چیز سبب خارش، درد، و شُلی مدفوع میشود؟

سرفه شبانه - ده راه مداوای سرفه در شب

عدم تحمل غذایی - علل، علایم، و تشخیص

پاپیلوما ویروس انسانی و سرطان: مکانیسم کلیدی، درمان را نشان میدهد

مونولورین یا گلیسریل لورات - فواید، مقدار مصرف، و اثرات جانبی

کمبود باکتریایی با آغاز سرطان پستان مرتبط است

کیست چیست؟ علل، انواع، و درمانها

سرطان سر و گردن - آیا ارتباط جنسی دهانی خطر آنها را افزایش میدهد؟

سوزاک - علایم، درمان، و علل

کلامیدیا؛ شایعترین بیماری مسری جنسی - علایم، درمان، و علل

چرا پوستم میخارد؟ بررسی علل خارش پوست

بیماریهای جنسی مسری؛ تریکومونیازیس یا تریک

سیستم ایمنی بدن - اجزاء، و شیوه عملکرد

تونسیلیت یا عفونت لوزه - علل، علایم، و درمان

رینیت غیر آلرژیک یا ورم غشاء مخاطی بینی غیر آلرژیک - علل، علایم، و درمان

پنومونی (ذاتالریه) یا عفونت ریه - علایم، علل، و درمانها

پنومونی دوبل یا عفونت هر دو ریه - آنچه دانستنش نیاز است

عفونت قارچی ناخن - علت، درمان، و علایم

خارش جوک یا خارش کشاله ران - علل، درمانها و مداواها

سلولیتیس یا عفونت باکتریایی عمقی پوست - علایم، علل، و درمانها

آب رز - فواید، کاربردها و عوارض جانبی

بالانایتیس یا التهاب سر آلت تناسلی در پسربچهها و مردان - علایم، انواع، علل، و درمان

خارش واژن - علل، علایم، و درمان

اپیدمی جهانی HIV / ایدز

بروز مزه شیرین در دهان - علل، علایم، راه حل

کراتیتیس (کراتیت) یا التهاب قرنیه چشم - انواع، علل، و درمان
نظرات (0)