• آنا ساندویو
• ترجمه هامیک رادیان
تحقیق جدید به وجود ارتباط میان میزان مصرف قند توسط مادر باردار و خطر ابتلاء به آسم در فرزند وی پی میبرد.
CDC تخمین میزند که در سطح ایالات متحد آمریکا 18.4 میلیون فرد بزرگسال دچار آسم هستند. در حدود 6.2 میلیون کودک دچار آسم را نیز باید به تعداد مزبور اضافه کرد.
مطالعات پیشین به وجود ارتباط میان مصرف زیاد نوشابههای غیر الکلی قنددار و آغاز بیماری آسم در کودکان زیر 11 سال اشاره کردهاند. نشان داده شده است که مصرف نوشابههای غیر الکلی قنددار به شکل قابل ملاحظهای خطر ابتلا به آسم در دوران کودکی را افزایش میدهد.
به هر جهت، در مورد ارتباط میان مصرف قند در مادران باردار و خطر بروز آسم در فرزندان این گروه از مادران تحقیقات قابل ملاحظهای انجام نشده است.
این موضوع دلیلی شد تا تیمی از پژوهشگران دانشگاه کویین مری لندن (QMUL) با همکاری دانشمندانی از دانشگاه بریستول، بر آن شوند تا تعیین کند که آیا چنین ارتباطی وجود دارد.
تحقیق به رهبری پروفسور سیف شاهین / Seif Shaheen از QMUL انجام شد، و نتایج آن در "نشریه سیستم تنفسی اروپا" منتشر شده است.
مصرف قند با آسم آلرژیک مرتبط است
پروفسور شاهین و همکارانش نزدیک به 9000 مادر و فرزند را که دادههای مربوط به آنها به عنوان بخشی از "مطالعۀ طولی والدین و کودکان اوُن" ثبت شده بود مورد بررسی قرار دادند. مطالعۀ مزبور یک مطالعۀ طولی در مقیاس بزرگ است که در بریتانیا انجام شده است. مطالعه به پیگیری وضعیت سلامت 14.500 کودک پرداخته است که در فاصلۀ سالهای 1991 تا 92 از تقریباً 9000 مادر متولد شدهاند.
تحقیق تیم پروفسور شاهین ارتباط میان مصرف مواد قنددار (که به عنوان مونوساکاریدها و دیساکاریدهای افزوده شده به غذاها و نوشابهها، و قندهای طبیعی موجود در عسل، شربت و آب میوهها تعریف شد) و انواع آلرژی پرداخت.
از مادران خواسته شد تا پرسشنامهای را پر کنند که به فرکانس غذایی مادران باردار در طول سه ماهۀ سوم بارداری، و نیز نتایج تست آلرژی کودکانشان در سن هفت سالگی که در آنها تست مثبت پوستی برای مواد آلرژیزا مثل گرد و غبار، کرم پنیر، گربهها و علف هرز مورد استفاده قرار گرفته بود، میپرداخت.
پروفسور شاهین و همکارانش پی بردند که آلرژی و آسم آلرژیک قویاً با مصرف نوشابههای قنددار در طول دوران بارداری همراستایی دارد.
به هر جهت آنها به شواهد کافی در مورد وجود ارتباط میان مصرف نوشابههای قنددار در دوران بارداری و آسم به طور کلی دست نیافتند.
در مرحلۀ بعد، محققان 20 درصد بالایی مادرانی را که بیشترین میزان قند را مصرف کرده بودند با 20 درصد دارای پایینترین میزان مصرف قند مقایسه کردند.
در اینجا مشخص شد در مورد کودکانی که مادران آنها در طول دوران بارداری بیشترین میزان مصرف قند را داشتهاند 38 درصد افزایش ریسک برای ابتلاء به آلرژی و همچنین 101 درصد افزایش ریسک برای ابتلا به آسم آلرژیک وجود دارد.
مادران باید از مصرف قند زیاد اجتناب کنند
محققان مطالعه را برای عوامل احتمالاً تأثیرگذار بر نتایج مثل رژیم غذایی مادر و مشخصات مادران باردار تنظیم کردند. نکتۀ جالب توجه اینکه مصرف قند کودکان در اوایل کودکی هیچ ارتباطی با نتایج مطالعه نداشت.
با توجه به طبیعت مشاهدهای مطالعه، محققان مینویسند که تحقیق آنها قادر به جمعبندی علت و معلولی نیست. به هر جهت، آنها به این فرضیه رسیدهاند که مصرف زیاد فروکتوز در مادران باردار میتواند سبب ایجاد یک "پاسخ ایمنی پایدار پس از تولد منجر به التهاب آلرژیک در ریۀ در حال رشد شود."
پروفسور سیف شاهین میگوید:
"ما بر مبنای این مشاهدات نمیتوانیم اعلام کنیم که مصرف زیاد قند توسط مادران بادرار قطعاً باعث آلرژی و آسم آلرژیک در فرزندان آنها میشود. در هر حال با توجه به مصرف بیش از حد قند در جهان غربی، ما قطعاً در مورد این فرضیه با لحاظ کردن برخی فوریتها بیشتر تحقیق خواهیم کرد."
پروفسور شاهین اضافه میکند: "نخستین قدم این است که ببینیم آیا این نتایج در یک مطالعۀ طولی دیگر در مورد مادران و فرزندان تأیید میشود. اگر چنین شود، آنگاه ما آزمونی طراحی خواهیم کرد تا ببینیم آیا میتوانیم از آلرژی و آسم آلرژیک کودکان از طریق کاهش مصرف قند در مادران در طول دورۀ بارداری پیشگیری کنیم."
پروفسور سیف جمعبندی میکند: "در این اثناء ما به زنان باردار توصیه میکنیم که دستورالعملهای جاری را دنبال کنند و از مصرف بیش از حد قند خودداری نمایند."
Souece:
Maternal sugar intake linked to allergic asthma in offspring
By Ana Sandoiu
Published: Fri 7 Jul 2017
نظرات (0)