• هانر وایتمن
• ترجمه هستی فراستفر
چاقی به یک مشکل اصلی سلامت عمومی تبدیل شده است و بیش از یکسوم جمعیت بزرگسالان آمریکایی را رنج میدهد. در هر حال تحقیق جدید میگوید که دو تهدید بزرگتر نیز وجود دارد: تنهایی و انزوای اجتماعی.
دو متا آنالیز جدید از دانشگاه بریگهام یانگ (BYU) در پروو، آشکار میکند که تنهایی و انزوای اجتماعی میتوانند خطر مرگ زودرس را تا 50 درصد افزایش دهند.
نویسندۀ همکار مطالعه خانم دکتر جولیانه هولت – لونستاد / Julianne Holt-Lunstad ، استاد روانشناسی در BYU و همکارانش اخیراً یافتههای خود را در یکصد و بیست و پنجمین کنوانسیون سالانۀ انجمن روانشناسی آمریکا در واشینگتن دی. سی. عرضه کردند.
اگرچه تنهایی و انزوای اجتماعی اغلب اوقات به عنوان جایگزین یکدیگر به کار میروند، بین این دو تفاوتهای قابل ذکری وجود دارد. انزوای اجتماعی به عنوان فقدان ارتباط با دیگران تعریف میشود، در حالی که تنهایی احساس عدم ارتباط عاطفی فرد با دیگران است. در اساس، فرد میتواند در میان جمع باشد و در عین حال احساس تنهایی کند.
بر مبنای نظرسنجی هاریس 2016 از بیش از 2000 آمریکایی بزرگسال در حدود 72 درصد افراد خبر از احساس تنهایی در مقطعی از زندگی خویش دادهاند. از این تعداد، در حدود 31 درصد افراد خبر از احساس تنهایی دستکم یک بار در هفته میدادند.
تنهایی و انزوای اجتماعی هر دو با تضعیف سلامت در فرد مرتبط دانسته شدهاند. برای مثال یک مطالعه که در سال 2016 در اخبار پزشکی امروز منتشر شد، عنوان میکند که تنهایی ممکن است با آلزایمر مرتبط باشد، در حالی که تحقیقات دیگر انزوای اجتماعی را با کاهش میزان بقاء در بیماران دچار سرطان پستان مرتبط دانستهاند.
برای این تحقیق اخیر، پروفسور هولت – لونستاد و تیمش در این موضوع دقیق شدند که تنهایی و انزوای اجتماعی چطور میتوانند بر ریسک مرگ زودرس مؤثر باشند.
"شواهد قوی" در مورد کشنده بودن تنهایی وجود دارد
محققان با انجام یک متا آنالیز بر روی مطالعاتی که به ارتباط میان تنهایی، انزوای اجتماعی و مرگ و میر پرداختهاند، به یافتههای خود رسیدند.
متا آنالیز اول شامل بیش از 300.000 فرد بزرگسال از 148 مطالعه بود، در حالی که متاآنالیز دوم شامل 70 مطالعه با بیش از 3.4 میلیون نمونۀ بزرگسال بود.
دادههای متا آنالیز اول آشکار کرد که در مقایسه با افراد دچار انزوای اجتماعی خطر مرگ زودرس برای افراد بزرگسال دارای ارتباط با دیگران 50 درصد کمتر است.
بر مبنای متا آنالیز دوم، محققان پی بردند که تنهایی، انزاوی اجتماعی و زندگی به صورت منفرد همگی با افزایش خطر مرگ زودرس مرتبط هستند.
به علاوه تیم تحقیق پی برد که ریسک مرگ زودرس بر اثر تنهایی، انزوای اجتماعی و زندگی منفرد مساوی یا حتی بیشتر از ریسک مرگ زودرس بر اثر چاقی و دیگر اختلالات بزرگ سلامت است.
دکتر جولیانه هولت – لونستاد میگوید:
"شواهد نیرومندی وجود دارد که انزوای اجتماعی و تنهایی به شکل قابل ملاحظهای خطر مرگ و میر زودرس را افزایش میدهند، و اندازۀ این خطر فراتر از بسیاری از نشانگرهای پیشتاز سلامت است."
پروفسور هولت – لونستاد مینویسد این نتایج با توجه به افزایش جمعیت سالمندان مشخصاً نگران کننده هستند.
خانم پروفسور هولت – لونستاد اضافه میکند: "در واقع، بسیاری از ملل سراسر جهان اکنون میگویند که ما با نوعی تنهایی فراگیر روبهرو هستیم. چالشی که اکنون پیش روی ماست این است که ما در این چه میتوانیم بکنیم."
بر مبنای نظر پروفسور هولت – لونستاد، یک راه برای غلبه بر تنهایی همهگیر اختصاص منابعی برای دور کردن تنهایی از افراد و اجتماع است.
برای مثال، وی پیشنهاد میکند که باید تمرکز بیشتری در مورد تربیت مهارتهای اجتماعی در بچههای مدرسهرو صورت گیرد، و پزشکان باید ارتباطات اجتماعی را به نوعی در غربالگریهای پزشکی لحاظ کنند.
به علاوه پروفسور هولت – لونستاد میگوید که افراد سالمند نباید فقط برای پیامدهای مالی بازنشستگی آماده شوند بلکه این کار باید برای پیامدهای اجتماعی بازنشستگی نیز صورت گیرد زیرا ارتباط اجتماعی برای بسیاری از افراد از محل کار آنها نشأت میگیرد.
Source:
Loneliness a bigger killer than obesity, say researchers
By Honor Whiteman
Published: Sun 6 Aug 2017
نظرات (0)