• آنا ساندویو
• ترجمة هامیک رادیان
زایمان زوردس بسیار شایع است، و تحقیقات پیشین آن را با ریسک بالاتر ابتلاء مادر به بیماری قلبی عروقی مرتبط دانستهاند. یک مطالعة تازه در این مورد به شکل گستردهتری تحقیق میکند.
زایمان زودرس به تولد بچه پیش از هفتة 37 بارداری اطلاق میشود. بر مبنای آخرین آمار ارائه شده از سوی مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC)، تولد زودرس تقریباً مبتلابه یک کودک از هر 10 کودکی است که در ایالات متحد آمریکا متولد میشوند.
بسیاری از این بچهها در خطر جدی ابتلاء به ناتوانی یا حتی مرگ قرار دارند، زیرا مغز کودکان در آخرین هفتههای بارداری به رشد حیاتی خود میرسد. به علاوه، هفتههای پایانی بارداری برای توسعة کامل ارگانهای حیاتی نظیر ریهها و کبد نقش اساسی دارد.
مادرانی نیز که پیش از پایان دورة کامل بارداری وضع حمل میکنند در خطر بیماری هستند. تحقیقات پیشین زایمان زودرس در مادران را با ریسک بیماریهای قلبی عروقی در دورههای بعدی زندگی مادران مرتبط دانستهاند، اما این موضوع روشن نشده است که آیا عوامل مرتبط به شیوة زندگی تا زمان بارداری، یا ریسک فاکتورهای پیشتر موجود بر این ارتباط مؤثرند یا خیر.
تحقیق تازه که در سیرکیولیشن / Circulation، نشریة انجمن قلب آمریکا (AHA) منتشر شده است، در این مورد تحقیق میکند که ریسک پیشتر مستند شدة بیماری قلبی عروقی(CVD) پس از تنظیم آن در مورد شیوة زندگی و عوامل CVD پیش از بارداری به قوت خود باقی میماند یا خیر.
تحقیق حاضر توسط دکتر جانت ریچ- ادواردز / Janet Rich-Edwards، مدیر اپیدمیولوژی رشد در مرکز کونورز بهداشت زنان و بیولوژی جنسیت در بریگهام و بیمارستان زنان رهبری شده است
خطر CVD در زنانی که پیش از هفتة 32 بارداری زایمان میکنند دو برابر میشود
محققان دادههای موجود در مورد 70182 زن مشارکت داده شده در مطالعة بهداشت پرستاران 2 – یکی از بزرگترین مطالعات جاری در مورد ریسک فاکتورهای بیماریهای مزمن اصلی در زنان – را آنالیز کردند.
پژوهشگران ارتباط میان زایمان زودرس و CVD را تجزیه و تحلیل و مطالعه را برای عواملی نظیر سن مادر، تحصیلات، و شیوة زندگی پیش از بارداری و همچنین ریسک فاکتورهای CVD تنظیم کردند.
مطالعه نشان داد، در مقایسه با زنانی که در پایان دورة کامل بارداری زایمان میکنند، وضع حمل زودرس با رشدی چهل درصدی در خطر ابتلاء به CVD همراه است، و این خطر در مورد زنانی که سابقة زایمان زودرس داشتهاند افزایش مییابد. زنانی که زودتر از هفتة 32 بارداری وضع حمل میکنند تا دو برابر بیشتر در معرض ابتلاء به CVD قرار دارند.
این افزایش ریسک حتی در صورت عدم تأثیر عوامل بغرنج کنندة بارداری نظیر اختلالات فشار خون در طول بارداری نیز به قوت خود باقی است.
بر مبنای نظر انجمن قلب آمریکا، زنان در حال حاضر در معرض ریسکی 33 درصدی ناشی از بیماری قلبی عروقی قرار دارند. این رقم برای زنانی که 3 تا هفت هفته پیش از پایان کامل دورة بارداری وضع حمل میکنند به 36 درصد میرسد، و برای مادرانی که 8 هفته یا بیشتر پیش از پایان دورة بارداری زایمان کرده باشند ریسک مزبور تا 60 درصد افزایش پیدا میکند.
دکتر ریچ – ادواردز امیدوار است که تحقیق آنها به شناسایی زنانی که به طور مشخص در خطر بیماری قلبی عروقی قرار دارند کمک کند، و متخصصان مراقبتهای بهداشتی را قادر سازد تا اقدامات پیشگیرانة مناسب را انجام دهند.
دکتر ریچ – ادواردز میگوید: "بخش کوچکی از خطر مرتبط به زایمان زودرس توسط ریسک فاکتورهای سنتی بیماری قلبی عروقی نظیر اضافه وزن و فشار خون بالا توضیح داده میشود. ما برای فهم این موضوع که چرا زنان دارای زایمان زودرس در معرض خطر بیشتری قرار دارند و اینکه چه کاری برای این کاهش این خطر در مورد آنان میتوان انجام داد، نیازمند تحقیق هستیم."
دکتر لورن تنز / Lauren Tanz، نویسندة اول مطالعه و برنامهریز و تحلیلگر BWH اضافه میکند: "زایمان زودرس میتواند یک پیام هشدار زودهنگام از ریسک بالای ابتلاء به بیماری قلبی عروقی باشد. از آنجا که ریسک بیماری قلبی عروقی در طول زمان افزایش پیدا میکند، اتخاذ یک شیوة زندگی مبتنی بر سلامت قلب برای این گروه از زنان چندان زود نیست."/
نظرات (0)