ترجمة دکتر رویا وکیلی
در مطالعهای جدید که در مجلة The Lancet Diabetes & Endocrinology به چاپ رسیده است، مشخص شده، افرادی که بیش از 55 ساعت در هفته مشغول کار در شغلهای با درآمد پایین هستند، بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع 2 قرار دارند.
ساعات کار طولانی با پیامدهای ناگوار سلامت همراه خواهد. در مطالعات اخیر اثبات شده است که ساعات کار طولانی بیش از 60 ساعت در هفته با افزایش بیماریهای قلبی همراه است.
در این مطالعه که توسط میکا کیویماکی / Mika Kivimaki استاد اپیدمیولوژی دانشگاه کالج لندن رهبری شده است، بر این نکته تأکید شده که ساعات کار طولانی با اضطراب، علایم افسردگی و اختلالات خواب ارتباط داشتهاند. از طرف دیگر این علایم با بروز دیابت در ارتباط هستند. با این حال ارتباط مستقیم بین ساعات کار طولانی و بروز دیابت تیپ 2 در تعداد کمی از مطالعات بررسی شدهاند. با عنایت به این نکته، این تیم تحقیقاتی، بزرگترین مطالعه برای بررسی ارتباط میزان ساعات کاری با خطر دیابت تیپ 2 را انجام دادهاند. ساعات کار طولانی در شغلهای با درآمد پایین، خطر بروز دیابت نوع 2 را تا 30% افزایش میدهد.
این تیم تحقیقاتی با بررسی و آنالیز مقالات انتشار یافته و انتشار نیافتهای که به دنبال تأثیر ساعات کار طولانی با دیابت نوع 2 بودهاند، این نتیجه را استخراج کردهاند. دادهها شامل 222120 زن و مرد از کشورهای ایالات متحد آمریکا، اروپا، ژاپن و استرالیا بوده است که طی مدت 6/7 سال پیگیری شدهاند. هیچ گونه تفاوت معنیداری بین گروهی که بیش از 55 ساعت در هفته مشغول به کار بودهاند با گروهی که ساعات کار استاندارد داشتهاند از لحاظ بروز دیابت نوع 2 وجود نداشت. با وجود این، با مقایسة نتایج از نظر وضعیت اقتصادی-اجتماعی شغل، تیم تحقیقاتی به این نتیجه رسیدند، افرادی که بیش از 55 ساغت در هفته مشغول کارهای با درآمد پایین (مثل شغلهای وابسته به کار یدی) هستند در مقایسه با افرادی که 35-40 ساعت کار میکنند، 30% احتمال بروز دیابت در آنها بیشتر است.
این نتیجه با در نظر گرفتن متغیرهای مداخلهگر مثل سن، جنس، وضعیت چاقی، مصرف سیگار و فعالیت فیزیکی همچنان به عنوان یک متغیر مستقل وجود داشت. همچنین محققان افرادی را که "نوبت کار" یا شیفتهای کاری متفاوت داشتند از مطالعه حذف کردند زیرا رابطة این مشاغل با چاقی و دیابت نوع 2 اثبات شده است.با وجود اینکه در این مطالعه علت این ارتباط مورد بررسی قرار نگرفته است ولی نویسندگان چند فرضیه ارائه دادهاند. افرادی که در مشاغل یاد شده مشغول به کار هستند، معمولاً کمتر میخوابند و کمتر به فعالیت فیزیکی میپردازند لذا این موارد باعث افزایش بروز این نوع دیابت در این افراد میشود.
پروفسور کیویماکی میافزاید: جمعآوری تمام دادههای موجود در مورد این مسأله این فرصت را به ما داد که با نگرش دقیقتری بتوانیم به این موضوع بنگریم. اگرچه ساعات کار طولانی به تنهایی بر میزان ابتلا به دیابت نمیافزاید، پزشکان باید مطلع باشند که این مهم به همراه نوع شغل میتواند احتمال بروز دیابت را افزایش دهد.دکتر اُرفئو باکستون از دانشگاه پنسیلوانیا و دکتر کاساندرا اُکیچوکووا از دانشگاه هاروارد این مطالعه را بستری برای مطالعات آینده در مورد مداخلات و عوامل خطر مرتبط با دیابت دانستهاند.
این نکته که نتیجة مطالعه بعد از حذف مداخلهگرهایی مانند چاقی و فعالیت فیزیکی نیز برقرار بود بیانگر این نکته است که عوامل شغلی مؤثر بر رفتار و استرس نیز میتوانند هدفی برای پیشگیری از دیابت باشند./
نظرات (0)